Херсонцю на операцію з пересадки кісткового мозку потрібен 1 мільйон гривень

Херсонцю на операцію з пересадки кісткового мозку потрібен 1 мільйон гривень

Херсонцю на операцію з пересадки кісткового мозку потрібен 1 мільйон гривень
. Суспільне Херсон

Сину херсонки Світлани Поплавської у березні діагностували гострий лімфобластний лейкоз або рак крові. На операцію з пересадки кісткового мозку потрібен 1 мільйон гривень, а банк відмовив у кредиті.

Світлана Поплавська говорить, зараз її син у Туреччині проходить другий курс хімієтерапії. Обидва коштують 20 тисяч доларів. Ці гроші допомогли зібрати друзі та знайомі. Попереду операція з пересадки кісткового мозку. Для того, щоб її оплатити, жінка звернулася до кількох банків за кредитом.

"До банку я зверталася, але через те, що у мене мінімальна зарплата, син прописаний зі мною тому, що він хворий і мінімальний прожитковий мінімум, то банк. Я хотіла взяти суму 300 тисяч. Банк дасть 15 тисяч гривень і все. Туреччина - вони молодці, пішли назустріч, що можна частинами платити. Ми платимо частинами", - розповідає Світлана.

Херсонцю на операцію з пересадки кісткового мозку потрібен 1 мільйон гривень
Суспільне Херсон

Лікар Максима Поплавського Петро Кучеренко говорить, операцію з галогенної трансплантації кісткового мозку в Україні поки зробити складно, цей напрямок у медицині тільки розвивається. Тому порадили лікувати хлопця за кордоном.

"Підтип даного лейкозу протікає з вираженою депресією, супресією кісткового мозку, що ускладнює діагностику і лікування. Трансплантація може відбуватися тільки за умови стабілізації та досягнення ремісії", - говорить в.о. завідувача відділення гематології Херсонської обласної лікарні Петро Кучеренко.

Родина звернулася до представників місцевої влади та міністерства охорони здоров`я, щоб отримати матеріальну допомогу для лікування Максима. Голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир розповів, що на місцевому рівні допомогти можуть швидше, але в обласному бюджеті для цього можливості обмежені.

"На рівні держави ми також будемо звертатися і з директором МОЗу нашого відпрацьовувати питання, але ми розуміємо, що це швидко не зробиться, а людині потрібна допомога сьогодні", - додає Сергій Козир.

Ігор Вітвінін, який хворів на рак щитоподібної залози, розповідає, йому на операцію та відновлення після неї знадобилося близько п`ятдесяти тисяч гривень. Його дружині діагностували рак молочної залози. Для лікування існує державна програма, завдяки якій деякі медикаменти надаються безплатно. Гроші на його операцію допомогли зібрати херсонці.

"Дуже добре, що є небайдужі люди, які нас не залишили наодинці з цією проблемою. Керівництво на роботі підтримало, зробили групу у фейсбуці, були телевізійні сюжети. Завдяки херсонцям зібрали необхідну суму. Довелося взяти і кредити - 30 тисяч гривень, тому що навіть зараз, при відновленні, потрібні великі гроші на ліки", - говорить Ігор Вітвінін.

Херсонцю на операцію з пересадки кісткового мозку потрібен 1 мільйон гривень
Суспільне Херсон

Стан Максима погіршився після перенесеного коронавірусу, говорить мати.

"Зараз напевно найстрашніше те, що у нас іде рахунок на години, дні та кожен день для нас - на ціну золота", - каже дівчина Максима.

Зараз хлопець у турецькій лікарні разом зі своєю дівчиною, яка поїхала туди допомагати.

На початок