Наїзд маршрутки на неповнолітнього у Рівному: поліція знайшла водія

Наїзд маршрутки на неповнолітнього у Рівному: поліція знайшла водія

Наїзд маршрутки на неповнолітнього у Рівному: поліція знайшла водія
. ГУ НП

У Рівному знайшли водія маршрутки, який на переході збив дитину та поїхав. Аби знайти чоловіка, правоохоронці перевірили десятки маршруток, фото усіх водіїв показували травмованому. Чоловік зізнався у скоєному та щиро розкаюється, – повідомили у пресслужбі поліції області.

Сам інцидент стався у понеділок, 24 травня, водій збив 14-річного хлопця та поїхав з місця пригоди. Поліцейські кермувальника розшукали, ним виявився 53-річний рівнянин.

"Керманич маршрутки пояснив, що не побачив вчасно дитину, а потім не одразу зізнався, бо злякався. Нині ж щиро розкаюється та готовий сприяти слідству й одужанню хлопчика", – розповіла речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

У поліції уточнили: кермувальник після зіткнення зупинився, підійшов до хлопця й запитав, чи все добре. А оскільки хлопчик при падінні загубив слуховий апарат і не чув, то, зі слів чоловіка, дитина махнула рукою, що все добре, тож водій поїхав далі.

У дитини медики діагностували забій стегна та відпустили додому. Слідчий на місці події виявив слуховий апарат та повернув неповнолітньому.

"У рамках кримінального провадження поліцейські перевірили десятки маршруток, показували фото водіїв потерпілому і все ж вийшли на слід порушника", – додала речниця.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 КК України.

Санкція інкримінованої 53-річному керманичу статті передбачає або штраф, або виправні роботи, або арешт, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати авто до трьох років.

Що відомо

  • Автопригода трапилась у понеділок, 24 травня, близько 8-ї ранку на перехресті вулиці Князя Романа та проспекту Генерала Безручка.
  • Мама з сином прямували до лікувального закладу, але 14-річний підліток на кілька хвилин повернувся додому. Коли хлопець перетинав проїзну частину по нерегульованому пішохідному переході, на нього допустив наїзд водій маршрутного таксі.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок