У Миколаєві підвищили тарифи на проїзд у громадському транспорті

У Миколаєві підвищили тарифи на проїзд у громадському транспорті

У Миколаєві підвищили тарифи на проїзд у громадському транспорті
. Миколаївська міська рада

26 травня на засіданні виконавчого комітету Миколаївської міської ради затвердили нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Миколаєва. Рішення вступає в дію з 1 червня.

У Миколаєві підвищили тарифи на проїзд у громадському транспорті
Фото - Сергія Куропятника

Так, вартість проїзду для одного пасажира в автобусах, які здійснюють пасажирські перевезення у режимах руху "маршрутного таксі" та "звичайний" складатиме:

  • до 10 км - 6 грн,
  • понад 10 км - 7 грн,
  • до мікрорайонів Матвіївка і Велика Корениха - 9 грн,
  • до мікрорайону Мала Корениха - 10 грн.

Тариф для автобусів КП "Миколаївпастранс":

- до 10 км - не вище 5 грн; - понад 10 км - не вище 6 грн; - до мікрорайонів Матвіївка і Велика Корениха - не вище 7 грн; - до мікрорайону Мала Корениха - не вище 8 грн.

Проїзд в електротранспорті КП "Миколаївелектротранс" складатиме 6 грн.

Витрати на паливо, мастила, шини, акумуляторні батареї, проведення технічних оглядів, страхування водія та автотранспорту, а ще адміністративні послуги – це головні складові тарифу на проїзд у громадському транспорті, розповідає начальниця відділу цін та цінової політики управління з розвитку споживчого ринку департаменту економічного розвитку ММР Олена Боличевська.

Тарифи, які будуть введені з першого червня, економічно обґрунтовані, додає Олена Боличевська.

"Це тариф, який змогли підтвердити підприємці. У ньому так не закладені витрати на переоснащення автотранспорту. У підприємців немає можливості підтвердити ці витрати, заклали трошки щоб підтримувати більш-менш транспорт в належному стані", — говорить Олена Боличевська.

Для школярів тариф встановлено у розмірі 5 грн - він діятиме з 1 вересня по 1 червня.

Що відомо

  • У маршрутках приватних перевізників по п'ять гривень платять у Хмельницькому, Полтаві та Миколаєві. Проїзд у комунальному електротранспорті коштує п’ять гривень в Миколаєві, Одесі, Чернівцях, Чернігові та Черкасах.
  • Разом із Миколаєвом підвищити вартість проїзду в міському транспорті планують ще у семи обласних центрах: Вінниці, Дніпрі, Рівному, Хмельницькому, Полтаві, Львові, Івано-Франківську.

Читайте нас у Telegram: новини Миколаївщини

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок