На Хмельниччині закінчилася вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca

На Хмельниччині закінчилася вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca

Важливо
На Хмельниччині закінчилася вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca
. AP

На Хмельниччині очікують нову партію вакцини компанії AstraZeneca від коронавірусу для ревакцинації жителів області. Залишки вакцини, які ще вчора, 25 травня, були наявні в області, вже закінчилися. А точної дати, коли вакцина прибуде, не називають.

Про це Суспільному розповіла головна спеціалістка Департаменту охорони здоров'я Хмельницької ОДА Світлана Лукаш.

"МОЗ обіцяє до першого червня прислати вакцину. Тому ми розраховуємо і плануємо, що першого червня в нас повинна бути вакцина. Як тільки вакцина прибуде в Хмельницьку область, ми одразу розпочинаємо ревакцинацію, навіть якщо це будуть вихідні дні", - каже Світлана Лукаш.

За словами Світлани Лукаш, точної кількості доз вакцини AstraZeneca, яка прибуде на Хмельниччину, ще не відомо. Додає, ревакцинацію вакциною компанії AstraZeneca рекомендовано проводити через 12 тижнів після введення першої дози.

"12 тижнів це термін рекомендований МОЗ між першою і другою вакцинацією даного препарату. Але дослідження, які проводились, показали, що досить гарна відповідь після першого введення, і чим пізніше буде введена друга доза, тим довше буде зберігатись імунітет. Якщо вакцина вводиться пізніше, вона також вважається другою дозою і початку вакцинального комплексу заново не потребує.Тобто, не буде такого, що пропаде перша доза і заново треба буде робити вакцинацію", - каже Світлана Лукаш.

Загалом від початку вакцинації в області першу дозу отримали 33 973 людини, другу дозу 3115 жителів області.

Що відомо

  • У травні частина людей, які щепились першою дозою вакцини AstraZeneca/Covishield проти COVID-19, почнуть отримувати другу дозу вакцини. До кінця травня в Хмельницькій області планується ревакцинувати 60 осіб, які були щеплені у період з 25 лютого по 1 березня.
  • На Хмельниччині близько 30 людей захворіли на COVID-19 після щеплення. Чому так
  • Друга доза: на Хмельниччині ревакцинують підопічних та працівників інтернатів від COVID-19
  • На Хмельниччині ревакцинували 659 жителів області. Чи вистачає вакцини
На початок