На приміському маршруті Луцької громади запрацювали валідатори: що варто знати

На приміському маршруті Луцької громади запрацювали валідатори: що варто знати

На приміському маршруті Луцької громади запрацювали валідатори: що варто знати
. Суспільне Волинь

На приміському маршруті №104 "Луцьк-Кульчин" запрацювала автоматизована система оплати проїзду, — розповів Суспільному начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов.

Міська рада уклала договір з перевізником приміського автобусного маршруту. Нині їздить один автобус, впродовж дня він робить 9 рейсів. 22 травня на автобусі встановили валідатор. З 24 травня система запрацювала.

У приміських маршрутках система оплати відрізняється від оплати в міському транспорті, — каже Володимир Степанов.

Картку у маршрутці доведеться прикладати до валідатора двічі: при вході та виході на зупинці. При вході — система зніматиме з картки максимальну вартість проїзду на маршруті, а при виході — буде вираховувати вартість фактичної поїздки та решту повертатиме. Вартість проїзду теж буде різною та залежатиме від кілометражу, який проїде пасажир.

У приміських маршрутах працюватиме лише два види оплати – пластикова картка та QR-код через мобільний додаток. Банківською карткою у приміському маршруті розрахуватися не можна, бо вартість проїзду не фіксована, а залежатиме від відстані.

"Система покриття інтернету, по цих селах, які приєдналися нормально функціонує і дає можливість пасажирам розраховуватися електронними квитками. Поки що в селі Кульчин, терміналу для придбання електронного квитка немає",— каже Володимир Степанов.

Що відомо

  • Наприкінці 2019 року у громадському транспорті Луцька почали встановлювати валідатори для безготівкової оплати проїзду.
  • Приватні перевізники відмовлялись встановлювати валідатори у маршрутках. У Луцькій міській раді вирішили укладати договори з іншими перевізниками, аби замінити тих, які не хочуть встановлювати валідатори.
  • З 30 грудня громадський транспорт у Луцьку запрацював без кондукторів. З цього дня розраховуватись у тролейбусах та маршрутках можна лише спеціальною карткою. Інакше - штраф.
  • Як гостям обласного центру їздити у міському транспорті: де купити е-квиток.

На початок