Wizz Air направила рейс "Київ-Таллін" в обхід Білорусі

Wizz Air направила рейс "Київ-Таллін" в обхід Білорусі

Wizz Air направила рейс "Київ-Таллін" в обхід Білорусі
. cucc.ca

Рейс "Київ-Таллін" угорської компанії Wizz Air відбувся в обхід повітряного простору Білорусі.

Про це свідчать дані онлайн-радару Flightradar24. Зміну маршруту підтвердив і старший менеджер з корпоративних комунікацій Wizz Air Андрас Радо інформаційному агентству BNS.

"Ми можемо підтвердити, що рейс в понеділок (24 травня – ред.) з Києва в Таллінн спрямований в обхід повітряного простору Білорусі. Ми постійно відстежуємо та оцінюємо ситуацію", – сказав Радо.

Політ
flightradar

У компаніях поки не коментують, чи будуть польоти як і раніше виконуватися над повітряним простором інших країн.

Ще 21 травня цей рейс "Київ-Таллін" мав інший маршрут, зокрема, й через повітряний простір Білорусі.

Політ
Рейс "Київ-Таллін", 21 травня. flightradar

Ще одна компанія Air Baltic вирішила не заходити в повітряний простір Білорусі до прояснення ситуації.

Водночас ірландська компанія Ryanair, літак якої 23 травня екстрено посадили у білоруській столиці начебто через повідомлення про мінування, продовжує літати над територією Білорусі.

Wizz Air направила рейс "Київ-Таллін" в обхід Білорусі
Рейс "Кипр-Таллін". flightradar

Що відомо

  • 23 травня у Мінську силовики затримали Романа Протасевича, одного із засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським. Блогер летів літаком Ryanair, який екстрено посадили у білоруській столиці начебто через повідомлення про мінування.
  • Президент Литви Гітанас Науседа звернувся до Білорусі з вимогою негайно звільнити Романа Протасевича. Також вимагають від Лукашенка звільнити Протасевича у США.
  • В МЗС України назвали затримання білоруського журналіста Протасевича "черговою атакою на свободу слова" та зажадали його звільнення.
  • У Києві під будівлею МЗС українці та білоруси влаштували акцію протесту проти затримання білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича.
  • 24 травня виконавчий директор Ryanair назвав вимушену посадку літака у Мінську "повітряним піратством".
  • Речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз назвав дії спецслужбовців країни із затриманням літака компанії Ryanair такими, що "відповідали міжнародним правилам".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок