"Авангард" у Рівному ще має шанс отримати субвенцію в 2021 році – ОДА

"Авангард" у Рівному ще має шанс отримати субвенцію в 2021 році – ОДА

"Авангард" у Рівному ще має шанс отримати субвенцію в 2021 році – ОДА
. Суспільне Рівне

У Рівненського стадіону "Авангард" ще є шанс отримати додаткове фінансування у 2021-му році. Про це розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. Нагадаємо, нещодавно мер Рівного Олександр Третяк повідомив, що місто не отримало підтримки від держави на реконструкцію стадіону. Без такої субвенції добудова об'єкту відтягується в часі.

19 травня мер Рівного Олександр Третяк у своєму Facebook повідомив, що місто не отримало підтримку держави у добудові стадіону "Авангард". Посадовець зазначив, що вони підготували усі необхідні документи, аби їм надали субвенцію з держбюджету.

"Перспективний проєкт, який ми максимально просуваємо та фінансуємо з міського бюджету, не отримав підтримку від держави. Але ми будемо і далі шукати можливості для фінансування будівництва Авангарду, адже нашому місту потрібен стадіон", – написав мер.

Згодом голова РОДА Віталій Коваль у своєму Facebook написав, що шанси на додаткове фінансування у 2021-му році все ж є. На питання Суспільного заступник голови адміністрації Ігор Тимошенко уточнив, що область розраховує на фінансування стадіону від президента.

"Ми розраховуємо, в подальшому, на фінансування стадіону "Авангард" в рамках спецпроєкту президента: йдеться про суму в межах 100 мільйонів гривень. Окрім того, об'єкт має шанси брати участь у відборі проєктів по Державному фонду регіонального розвитку на 2022 рік", – розповідає заступник голови Рівненської ОДА.

Що відомо

  • Кошторисна вартість реконструкції стадіону "Авангард" у Рівному після коригування проєктної документації зросла до понад пів мільярда гривень. Загальна кошторисна вартість у поточних цінах станом на 17 липня 2018-го року складала 212,3 мільйона. Після коригування станом на 14 вересня 2020-го – уже 549,3 мільйона.
  • В управлінні капітального будівництва Рівного у відповідь на запит Суспільного відповіли, що і наскільки подорожчало в проєкті реконструкції стадіону "Авангард". Повний перелік змін – ТУТ.
  • Рівненські проєктанти фактично переробляли проєкт львів'ян, який був першопочатковим і у підсумку ним не змогли керуватись під час реконструкції.
  • Новий мер Олександр Третяк повідомив, що не облишить добудову стадіону, але заявив, що об'єкт треба добудовувати не за будь-яку ціну. Про це він сказав в ефірі програми "Сьогодні. Головне" у четвер, 26 листопада.
  • 30 листопада на порталі публічних закупівель "ProZorro" повідомили про результат аукціону на додаткові роботи в рамках реконструкції рівненського стадіону "Авангард". Участь в аукціоні брало чотири фірми. Найменшу ціну у 120 мільйонів гривень заявила фірма "Тернопільське управління механізації".
  • За попереднім проєктом, реконструкція мала тривати до травня 2021-го року. Новий стадіон зможе вмістити 14 тисяч глядачів. Також передбачене штучне освітлення, 8 бігових доріжок і легкоатлетичний манеж.
На початок