У Кам’янці-Подільському, через падіння кулі, призупинили Фестиваль повітроплавання

У Кам’янці-Подільському, через падіння кулі, призупинили Фестиваль повітроплавання

У Кам’янці-Подільському, через падіння кулі, призупинили Фестиваль повітроплавання
. Фото: Суспільне Поділля

Фестиваль повітроплавання планували завершити 23 травня вечірніми польотами. Та через падіння кулі та загибель людини, що сталося вчора, 22 травня, усі польоти сьогодні скасовані.

Про це Суспільному розповів президент федерації повітроплавання України В’ячеслав Гардашник.

«Сьогодні польотів не буде. У зв’язку з вчорашніми подіями ми їх відмінили. Взагалі польоти ми продовжуватимемо, але будемо дотримуватися ще більших правил безпеки», - каже В’ячеслав Гардашник.

За словами директора департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Дмитра Назаренка, фестиваль повітроплавання, який проходив цими вихідними у Кам’янці-Подільському та мав закінчитися ввечері 23 травня польотами повітряних куль, призупинено.

«Вчора і сьогодні спілкувалися із поліцією і фестиваль вирішили призупинити. Тому сьогодні не відбулись польоти зранку і ввечері уже не відбудуться. Така процедура існує, коли трапляється дещо несподіване. Звичайно, жахливий, прикрий інцидент», - коментує посадовець.

Що відомо

  • У Кам'янці-Подільському 22 травня ввечері поблизу села Кульчіївці впала повітряна куля з людьми на борту. В результаті падіння аеростату загинув 53-річний житель Прилук, ще п’ятеро людей травмувалися.
  • Слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 281 Кримінального кодексу України – порушення правил повітряних польотів.
  • З 21 травня у Кам'янці-Подільському тривав фестиваль повітроплавання "Кубок Поділля". Участь у фестивалі візяли 16 екіпажів із Києва та Київської області, Львова, Дніпра і Кам’янця-Подільського.
На початок