В Одесі суддя, який розглядає одну зі справ Стерненка, заявив про обстріл кабінету

В Одесі суддя, який розглядає одну зі справ Стерненка, заявив про обстріл кабінету

В Одесі суддя, який розглядає одну зі справ Стерненка, заявив про обстріл кабінету
. Вікіпедія

Суддя Приморського районного суду Одеси Сергій Кічмаренко, який розглядає справу про третій напад на Сергія Стерненка, звернувся до Вищої ради правосуддя через обстріл робочого кабінету. Про таке стало відомо з реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність.

Згідно з документом, 17 травня, увійшовши до кабінету, Кічмаренко помітив, що вікно обстріляне з невідомої зброї. Суддя зауважив, що характер пошкоджень скла свідчить про те, що траєкторія польоту кулі була спрямована на нього.

"На мою думку, інцидент міг трапитися у період з 14 травня по 17 травня. Те, що сталося, пов'язую зі своєю службовою діяльністю, а також з перебуванням у моєму провадженні низки резонансних кримінальних справ", – підкреслив суддя.

За словами речниці Нацполіції в Одеській області Світлани Білецької, Сергій Кічмаренко повідомив про інцидент до поліції ввечері 17 травня.

Наразі поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 377Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного Кримінального кодексу України. Характер пошкоджень та предмет, яким воно було скоєне має встановити слідство.

Зазначимо, суддя Сергій Кічмаренко зокрема розглядає справу про третій напад на колишнього очільника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка. Також Кічмаренко був у складі колегії суддів, які розглядали справу про напад на громадського діяча та лідера "Автомайдану" Віталія Устименка.

Додамо, раніше суддя Приморського районного суду Віктор Попревич оголосив вирок для Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича. Обох засудили до 7 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацію половини майна.

Читайте також

  • В Одесі напали на ексдепутата районної ради. Він пов'язав це з антикорупційною діяльністю

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок