Ще 208 прикарпатських юнаків планують призвати на строкову військову службу

Ще 208 прикарпатських юнаків планують призвати на строкову військову службу

Ще 208 прикарпатських юнаків планують призвати на строкову військову службу
. Google

228 призовників з Прикарпаття проходять строкову військову службу станом на 20 травня. Про це йшлося під час чергового засідання Івано-Франківської обласної призовної комісії, пише Суспільне Карпати.

"Станом на сьогодні відбулося 5 відправок молодого поповнення до війська для проходження строкової служби. За 5 п'ять відправок до Збройних сил України та інших військових формувань було відправлено 228 чоловік, що становить 52 % від планового завдання", — зазначив полковник Ярмошук.

Ще 208 прикарпатських юнаків планують призвати на строкову військову службу
Ще 208 прикарпатських юнаків планують призвати на строкову військову службу. Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки

20 травня 23 юнаків з Прикарпаття поповнять лави Національної гвардії та Державної прикордонної служби України. Наступна відправка запланована на 27 травня, а остання на 17 червня.

Нагадаємо, що на строкову службу з області планують призвати 435 громадян України, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 18 років, та старших осіб, які не досягли 27 років.

Нагадаємо, в Івано-Франківську на території ліцею працівники Муніципальної інспекції виявили двох чоловіків, які, імовірно, вживали наркотики. Під час перевірки з’ясувалося, що хлопці ухилялися від призову до Збройних сил України.

Що відомо

  • Першого квітня розпочався весняний призов. Цьогоріч 435 прикарпатців призвуть на строкову військову службу. Всіх призовників тестуватимуть на виявлення COVID-19 на безоплатній основі.
  • 528 із 3 555-ти призовників Івано-Франківської міської територіальної громади прийшли до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб проходити службу у Збройних силах України чи інших формуваннях. Таку кількість призовників, які прийшли, військовий комісар пояснює низьким рівнем правової свідомості та нерозумінням свого конституційного обов’язку. Щоб виправити ситуацію, 18-го березня до Нацполіції передали список призовників, які ухиляються від проходження служби.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок