На Закарпатті стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca

На Закарпатті стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca

На Закарпатті стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca
. ФОТО: Закарпатська ОДА

Ревакцинацію AstraZeneca розпочали сьогодні, 20 травня, на Закарпатті. Другою дозою щепили працівників Закарпатської інфекційної лікарні та Ужгородського пологового будинку. Про це повідомила головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик.

"Витримавши 12-ти тижневий інтервал між першою і другою дозою ми розпочинаємо перші ревакцинації вакциною AstraZeneca. Розпочинаємо традиційно, з того закладу, де розпочинали у лютому. Далі відбуватимуться вакцинальні сесії в закладах охорони здоров'я, які були залучені до вакцинації 25 лютого до 11 березня", — розповіла Вікторія Тимчик.

Сьогодні вакцинували лікаря Степана Карабиньоша. Він – перший із медиків, якого щепили на Закарпатті з початку кампанії — 25 лютого. Працює він в обласній інфекційній лікарні із пацієнтами хворими на COVID.

На Закарпатті стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca
ФОТО: Закарпатська ОДА

"Не має в мене ніяких побічних явищ, алергічної реакції, яка може бути внаслідок введення вакцини. Нема погіршення алергічного стану, почуваюся себе добре. Рекомендовані терміни, як виробником, так і МОЗ — це від 3 до 12 тижнів. У мене це початок тих меж, які задекларовані", — розповів Степан Карабиньош.

855 людей вже отримали другу дозу препарату від коронавірусу на Закарпатті. За минулу добу, 20 травня, всього зробили 688 щеплень. Таку кількість повідомляють на офіційному сайті вакцинації. Станом на 19 травня вакцинували 25 974 закарпатців. В Україні за добу зробили 17 943 щеплення. Всього з початку кампанії вакцинували більше мільйона людей. 48 тисяч – отримали друге щеплення.

Що відомо

  • В Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти COVID-19. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей.
  • 25 лютого на Закарпаття надійшло 14 500 доз Covishield/AstraZeneca. Першим на Закарпатті, хто отримав вакцину проти коронавірусу став лікар обласної клінічної лікарні Степан Карабиньош.
  • 14 квітня на Закарпаття доставили 7 040 доз вакцини CoronaVac.
  • 1 170 доз вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech доставили на Закарпаття 18-го квітня. Щеплення вакциною Comirnaty на Закарпатті стартувало 20 квітня.
  • 20 квітня на Закарпатті почали вакцинувати препаратом Comirnaty виробництва Pfizer.
  • 26 квітня Закарпаття отримало другу партію вакцини AstraZeneca.
  • З 27 квітня на Закарпатті збільшили кількість пунктів щеплення до 51-го. Також в області діють 13 мобільних бригад для проведення вакцинації.
  • Щепити другою дозою вакцини від COVID-19 на Закарпатті почали 14 травня. Тоді за день вакцинували 103 людей.
  • Є кілька способів зареєструватися на вакцинацію: через сімейного лікаря, або шляхом дзвінка в реєстратуру амбулаторного закладу, через застосунок "Дія" або ж на сайті Міністерства охорони здоров’я. Також є можливість записатися на щеплення залишками доз вакцини.

Читайте нас у Viber: головні новини Закарпаття

На початок