В Україні за 10 років утричі поменшала кількість абортів

В Україні за 10 років утричі поменшала кількість абортів

В Україні за 10 років утричі поменшала кількість абортів
. Фото ілюстративне: pixabay

З 2011 по 2021 рік кількість абортів в Україні зменшилася майже в три рази. Загалом за 10 останніх років було зареєстровано понад мільйон абортів. З них суттєву більшість зробили в державних закладах охорони здоров’я, кілька десятків тисяч — у приватних.

Як повідомляє Opendatabot, кількість щорічних абортів поступово йшла на спад. Так, а у 2011 було зафіксовано 163 668 абортів, а у 2020 — 64 574. Всього за 9 останніх років було зареєстровано 1 096 415 аборті, з яких у державних медзакладах — 1 048 974, а у приватних — 47 441.

Аборти в Україні є законними за запитом протягом перших дванадцяти тижнів вагітності. Між 12 і 28 тижнями штучне переривання вагітності можливе за умови медичних, соціальних або персональних підстав та виконується за згодою комісії лікарів.

До 12 тижнів аборти виконуються методом кюретажу, вакуум-аспірації та медикаментозно. До медичної статистики по абортах входять як спонтанні переривання вагітності (викидні), так і медичні легальні аборти, які робляться планово за медичними показами чи бажанням самої жінки.

Читайте також

Всесвітній день контрацепції. Важливі факти про засоби запобігання вагітності

Рішення про заборону абортів в Польщі набуло чинності попри протести

У деяких американських штатах заборонили аборти на час карантину. Як це вплинуло на жінок

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок