Вбили за 500 гривень боргу: перші подробиці нападів на Рівненщині

Вбили за 500 гривень боргу: перші подробиці нападів на Рівненщині

Вбили за 500 гривень боргу: перші подробиці нападів на Рівненщині
.

Поліція Рівненщини збирає брифінг з приводу нічних подій у райцентрі Здолбунів. Там вчора, 6 лютого, виявили вбитим чоловіка, ще троє людей – поранені. Підозрюваних правоохоронці затримали, розповіла Суспільному спеціалістка відділу комунікації поліції Світлана Карачун.

Підозрілі крики та шум у сусідській квартирі на вулиці Заводській близько 21-ї години почула здолбунівчанка і одразу зателефонувала до поліції. Правоохоронці виявили у помешканні мертвим 38-річного чоловіка та 46-річного власника квартири, у нього були тілесні ушкодження.

Здолбунівчанка Вікторія:

– Після того за хвилини 3-5 вийшли з під'їзда дві особи і лишили за собою сліди крові на снігу, від взуття. Я знову зателефонувала до поліції – де ж ви є, але на той момент вони вже приїхали. Криків взагалі не було, що дивно, тупі такі удари, ніби головою об стіни били. Страшно. Звуків не було, було тільки перша фраза – нарешті я тебе знайшов і, як ти мене ..., там матюком, не буду казати. Як ти мене дістав, от і все, не було ні криків, ні закликів про допомогу. Тобто, все швидко сталося за кілька хвилин і немає людини.

А вже через годину поліцейські отримали ще одне повідомлення про вчинений злочин у цьому ж районі. У помешканні на проспекті Цементників жінка виявила у крові матір та свого чоловіка. 82-річну та 60-річного госпіталізували до лікарні.

– Під час проведення першочаткових слідчих дій та розшукових заходів поліцейські вийшли на слід зловмисників, якими виявилися 31-річний та 27-річний здолбунівчани. Обох затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, – зазначила Світлана Карачун.

Заступник начальника поліції області Олександр Панасюк на брифінгу повідомив, що підозрювані прийшли "вибивати" борги, обидва були п'яні. Здолбунівчанина вони вбили за борг у 500 гривень. Наразі їм загрожує довічне ув'язнення, вони – раніше судимі.

Заступник начальника ГУНП області Олександр Панасюк:

– Їхні дії були кваліфіковані за ч.1 ст.115 замах на вбивство, також два розбійних напади, з тяжкими кваліфікуючими наслідками, і замах на вбивство двох і більше осіб. Тобто п'ять статей кримінального кодексу, відповідальність аж до пожиттєвого позбавлення волі.

0 12-й стало відомо, що жінка померла. Її зять – у край важкому стані, спрогнозувати, що з ним буде – важко, адже у нього ще й гострий лейкоз. Про це Суспільному розповів в.о. заввіділення нейрохірургії Олександр Кучерук.

В.о. заввіділенням нейрохірургії міської лікарні Олександр Кучерук:

– Ці люди потрапили до нас зі Здолбунівської лікарні, обоє у важкому стані. Стан старшої жінки був фактично критичний, після дообстеження її взяли в операційну та незважаючи на всі проведені реанімаційні заходи після операції вона померла. Стан іншого пацієнта оцінюється як важкий, є множинні переломи черепа, забій головного мозку, крововилив. Стан його важкий і якісь прогнози давати на даному етапі неможливо.

Заступник начальника ГУНП області Олександр Панасюк:

– Коли відкрилися двері відразу відбувся удар потерпілій по голові, коли вийшов потерпілий, так само отримав удар в потилицю тупим, твердим предметом, після цього почали вчиняти активні дії щодо позбавлення життя потерпілого та потерпілого. Потерпілий свідомості не втратив почав чинити певний опір, що дало нам можливість отримати від нього певні відомості про злочинців.

Як повідомив заступник начальника Нацполіції області Олександр Панасюк, міру запобіжного заходу затриманим чоловікам обиратимуть завтра, 8 лютого.

Читайте також: Суд арештував підозрюваних у вбивстві двох здолбунівчан

На відео про це з 01:19 хв.

Автори: Іван Марчук, Руслан Савуляк

На початок