У Хмельницькому замінували залізничний вокзал. Псевдомінера затримано

У Хмельницькому замінували залізничний вокзал. Псевдомінера затримано

У Хмельницькому замінували залізничний вокзал. Псевдомінера затримано
. Фото: Суспільне.

Сьогодні, 17 травня, близько 20 години отримано повідомлення про замінування території залізничного вокзалу у Хмельницькому. Людей з території вокзалу евакуювали. О 21 годині 20 хвилин обстеження терторї вокзалу вибухотехніками ще триває, хоча поліція повідомила, що чоловіка, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу уже затримано.

За словами інспекторки взводу управління патрульної поліції в Хмельницькій області Марї Брилко, повідомлення про замінування надійшло від диспетчера швидкої медичної допомоги.

Повідомлення про замінування залізничного вокзалу у Хмельницькому надійшло близько 20 години. Фото. Суспільне. Поділля.
Повідомлення про замінування залізничного вокзалу у Хмельницькому надійшло близько 20 години. Фото. Суспільне. Поділля. Фото: Суспільне.

"Сьогодні, 17 травня, близько 20 години надійшло повідомлення від диспетчера швидкої медичної допомоги, що на ліню "103" звернувся невідомий чоловік та повідомив, що територія залізничного вокзалу станції Хмельницький замінована. Патрульними одразу було прийнято рішення евакуювати людей з території вокзалу, всі під'їзди до вокзалу перекриті, на місці працюють вибухотехніки", - каже Марія Брилко.

Невідомий повідомив про замінування, позвонивши на службу "103". Фото: Суспільне Поділля.
Невідомий повідомив про замінування, позвонивши на службу "103". Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне.

За словами кореспондентки Суспільного, яка працює на місці події, під час проведення робіт з пошуку вибухівки на залізничному вокзалі, рух потягів на станції Хмельницький не зупиняли. Пасажири з квитками могли потрапити на посадку через бічний вхід зі східного боку вокзалу.

Оновлено о 21.30

Особу чоловіка, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування залізничного вокзалу у Хмельницькому, встановлено. Про це Суспільному розповів т.в.о. начальника Хмельницького районного управління поліції Сергй Попов.

"Його наразі затримано в порядку статті 208 Кримінального кодексу України. В єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за статею 259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності" та проводяться слідчі дії", - зазначив Сергій Попов.

Чоловіка, якого підозрюють у неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, уже затримали. Фото: Суспільне. Поділля.
Чоловіка, якого підозрюють у неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, уже затримали. Фото: Суспільне. Поділля. Фото: Суспільне.

За словами поліцейського, наразі ще проводиться обстеження території залізничного вокзалу, оскільки, незважаючи на те, що зі слів затриманого повідомлення про замінування є неправдивим, відповідні служби мають достовірно переконатися, що загрози життю громадян немає.

Читайте також

На початок