Чернігівський велосипедист — наймолодший учасник турніру «Джиро Д'італія» за останній 91 рік

Чернігівський велосипедист — наймолодший учасник турніру «Джиро Д'італія» за останній 91 рік

Чернігівський велосипедист — наймолодший учасник турніру «Джиро Д'італія» за останній 91 рік
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Чернігівський велоспортсмен Андрій Пономар проводить гонку у престижном італійському змаганні. Він став наймолодшим спортсменом в історії турніру «Джиро Д'італія» за останній 91 рік. Заїзди стартували 8 травня. За 22 дні змагань спортсмени проїдуть майже три з половиною тисячі кілометрів. Про це розповів його перший тренер Микола Аксюта. Зі своїм вихованцем він спілкувався на днях телефоном. В якому настрої спортсмен та які в нього цілі - читайте далі.

Микола Аксюта - перший тренер Андрія Пономаря. Розповідає про велосипед, з якого починав свою спортивну кар’єру Андрій Пономар дев'ять років тому у Чернігові.

«Цей велосипед, коли Андрію було 12 років, я купив йому, карбоновий, перший у нас на базі. Ми виступали та займалися маунтинбайком. Одразу відрізнявся, хоч і малий, але швидкий. І все вигравав, і у старших на два роки. Не пропустив жодного тренування з дитинства. Дуже такий наполегливий», - розповідає Микола Аксюта.

За словами Миколи Аксюти, його наполегливість дала результат. Сьогодні Андрій - наймолодший спортсмен турніру “Джиро Д'італія” за останній 91 рік. Це - одне з найпрестижніших змагань у світі велоспорту. Турнір стартував 8 травня і триватиме до 30-го. За 22 дні спортсмени проїдуть майже три з половиною тисячі кілометрів. Приблизно по 150 кілометрів щодня. Микола Аксюта каже, це перший такий досвід для Андрія. Він спілкувався зі своїм вихованцем телефоном після шостого дня змагань.

«Розповів свої задачі, які в нього. Як їде гонку. Які найбільші складнощі, з якими він зіткнувся. Фізично - все чудово. Відновлюється, харчується добре. Єдине, що на нього діє, як і на всіх інших гонщиків, те, що в Італії гонки високо в горах проходять».

Після шостого дня змагань в загальному заліку Андрій опинився на 132 позиції з 178 спортсменів. За словами Миколи Аксюти, в Адрія є своя задача на цей турнір.

«Він, як наймолодший гонщик, зробив свою рекламу для команди. Наймолодший за 90 років. Плюс, коли стартував, ми говорили перед стартом за тиждень, сказав, що в мене задачі стоять більше у відрив їхати, десь засвітитися, спробувати у горах один етап дня».

За словами тренера, Андрій Пономар ще себе покаже. Попереду - два тижні змагань, свій шанс у нього ще буде.

«Сказав, щоб усі викинули погані думки і вболівали за нього. Він обов’язково доїде до фінішу».

Читайте також:

Чернігівська «Десна» поступилася «Маріуполю»: сезон завершила на 6-му місці УПЛ

На початок