У Apple після чотирьох років звернень з'явилася кримськотатарська мова

У Apple після чотирьох років звернень з'явилася кримськотатарська мова

Доповнено
У Apple після чотирьох років звернень з'явилася кримськотатарська мова
. Кримськотатарський ресурсний центр

Компанія Apple додала кримськотатарську мову для адаптації додатків розробниками. Автори ініціативи домагалися цього з 2017 року.

Про це повідомив 13 травня один із авторів звернень Андрій Алексєєв.

"У нещодавніх оновленнях своїх операційних систем компанія Apple нарешті додала підтримку кримськотатарської мови... Тепер розробники можуть локалізувати свої додатки кримськотатарською", — повідомив Алексєєв.

За його словами, автори звернень розпочали відповідну кампанію ще у 2017 році.

У коментарі Суспільному автор звернень зазначив, що користувачі зможуть обрати відповідну мову у двох випадках: "якщо на їхніх пристроях встановлені останні операційні системи, наприклад iOS 14.5, macOS 11.3 і т.п... та якщо розробники додатків для платформ Apple належним чином локалізували їх тією чи іншою мовою".

"Не всі розробники це роблять, звісно. Але ж раніше навіть і можливості локалізувати кримськотатарською у них не було взагалі. Тепер є", — зауважив Алексєєв і додав, що у Apple назву мови вказали як Crimean Turkish, ймовірно, сплутавши Turkic (тюркська) з Turkish (турецька).

Ілюстрація: Facebook Андрій Алексєєв
Ілюстрація: Facebook Андрій Алексєєв

Що відомо

  • Група кіберзлочинців викрала розробки технологічної компанії Apple щодо двох ноутбуків та Apple Watch.
  • Apple вперше за 15 років оновить додаток з подкастами.
  • Лауреатка Нобелівської премії миру Малала Юсафзай, яка бореться за права жінок в ісламському світі, підписала з Apple угоду про багаторічну співпрацю зі стрімінговим сервісом Apple TV+.
  • Управління із захисту конкуренції і ринків (CMA) Великої Британії розпочало антимонопольне розслідування проти Apple через можливе порушення конкуренції.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок