Фахівчиня: на Черкащині поменшало тимчасової роботи

Фахівчиня: на Черкащині поменшало тимчасової роботи

Фахівчиня: на Черкащині поменшало тимчасової роботи
. Суспільне: Черкаси

Цьогоріч за чотири місяці на тимчасових роботах в області задіяли 1 655 безробітних, це вдвічі менше, ніж за такий же період попереднього року. Про це розповіла Суспільному начальниця відділу обласного центру зайнятості Лариса Мірошник.

48-річний житель Мошен Ігор Маслюк розповів, що на тимчасових роботах працює шостий сезон поспіль:

"У мене основна робота сезонна, після сезону на службу зайнятості, потім на громадські роботи. Прибираємо, фарбуємо, білимо, косимо, тобто, що потрібно, те і робимо".

За благоустрій території працівники отримують мінімальну зарплатню:

За словами жителя Мошен Ігоря Маслюка, це 4 700-4 800 гривень.

тимчасові
Суспільне: Черкаси

58-річний Іван Підгірний розповів, що до карантину працював у Черкасах, але через труднощі із доїздом, звільнився і влаштувався на роботу у селі:

"Ні доїхати, ні добраться, то я вже тут в селі лишився. Для мужчин це нормальна робота, покосити, прибрати, зимою сніг відкидати, сміття позбирати. Кому ж це слід робить. Уже якось тут звик. Відробив собі, та й пішов. На автобус туди спішиш, назад спішиш. А тут робота на місці".

тимчасові
Суспільне: Черкаси

Житель села Яснозір’я, яке належить до Мошнівської громади, Михайло Демченко. Чоловік нині єдиний, хто задіяний у тимчасовій роботі у цьому селі, розповів староста Сергій Галаган:

"Ми залучаємо уже другий місяць на громадські роботи, місяць назад працювало дві особи. Може, й селу вигідніше не наймати, а своїх мати, але нема в нас поки коштів таких. Так іде співфінансування: частину платить сільська рада частину центр зайнятості".

тимчасові
Суспільне: Черкаси

Потреба у працівниках для громадських робіт у селі є постійно, зауважив голова Мошнівської громади Богдан Шкарбута. Зарплатню люди отримують у межах співфінансування обласного центру зайнятості та громади:

"Але до таких свят, як поминальні і пасхальні дні, там, де люди постійно ідуть на кладовища чи що 9 травня, звісно, людей треба побільше, бо власними силами ми не справляємося".

тимчасові
Суспільне: Черкаси

На тимчасових роботах у цій громаді працює троє. Взяти їх на постійну роботу не можуть через обмежений штат, зауважив Богдан Шкарбута:

"Поки що у новоствореній громаді у нас немає комунального підприємства і ми працюємо над тим, щоб його створити, але така співпраця з центром зайнятості нам дозволяє додатково у числі більшому, ніж штатний розпис, залучити людей".

тимчасові
Суспільне: Черкаси

163 офіційно зареєстрованих безробітних жителів Мошен перебуває у центрі зайнятості на обліку, розповіла начальниця відділу обласного центру зайнятості Лариса Мірошник. За її словами, у сезон людям пропонують тимчасову роботу на території громади:

"Пік таких робіт переважно це весняні періоди і десь туди до четвертого кварталу, тобто це весняно-польові роботи, які передбачають благоустрій території, впорядкування місць".

За словами Лариси Мірошник, працівник може впродовж року брати участь у тимчасовій зайнятості протягом 180 календарних днів.

Авторка Ірина Філенко

Читайте також

На Черкащині вакцинували підопічних психоневрологічного інтернату

На початок