Україна - чемпіон Європи у змішаних стрибках у воду з 10-метрової платформи

Україна - чемпіон Європи у змішаних стрибках у воду з 10-метрової платформи

Україна - чемпіон Європи у змішаних стрибках у воду з 10-метрової платформи
. Df-ua.org

"Золото" виграли два 15-річні стрибуни.

Чемпіонат Європи зі стрибків у воду розпочався зі змішаної програми. У перший день змагань були розіграні медалі в командних змаганнях, а другий комплект нагород - у змішаних стрибках з 10-метрової вишки.

На цю дисципліну заявилися лише п'ять збірних - Україна, Італія, Велика Британія, Німеччина та Росія. У складі збірної України виступали 15-річні Олексій Середа та Ксенія Байло - і саме вони стали чемпіонами Європи!

У програмі змішаних стрибків з 10-метрової вишки було п'ять стрибків. Перші два у всіх команд мали бути однакової складності, і після цього етапу Україна ділила перше місце з Росією, зовсім поруч були інші збірні.

Вирішальним виявився четвертий стрибок - Середа та Байло провели його значно краще за суперників, змогли створити собі гандикап у більш ніж 10 очок. Фактично, в останньому стрибку потрібно було уникнути помилки, і українці впоралися із завданням.

Україна - чемпіон Європи! На другому місці, з відставанням у 18+ балів, фінішувала Велика Британія, яка змогла випередити Росію у боротьбі за "срібло".

  • Стрибки у воду. Змішані стрибки з 10 м. Результати
  1. Україна (Олексій Середа / Ксенія Байло) - 325.68
  2. Велика Британія (Андре Спендоліні-Сірієкс / Ноа Вільямс) +18.36 балів
  3. Росія (Віктор Мінібаєв / Єкатєріна Беляєва) +23.10
  4. Німеччина (Патрік Гаусдінг / Крістіна Марія Вассен) +36.66
  5. Італія (Ріккардо Джованніні / Мая Бігінеллі) +52.50

Що це означає

  • Змішані стрибки з 10-метрової вишки проводяться на Євро втретє в історії. У 2016 році Україна виграла "золото", у 2018 - фінішувала п'ятою. Тепер ж - знову "золото".
  • Для України - це перша медаль у стрибках у воду на Євро-2021. Але уже друга на загальному чемпіонаті Європи з водних видів спорту: теж "золото" уже виграли у артистичному плаванні.

Інформація оновлюється...

На початок