Вибори мера Харкова: Добкін каже, піде самовисуванцем

Вибори мера Харкова: Добкін каже, піде самовисуванцем

Вибори мера Харкова: Добкін каже, піде самовисуванцем
. Суспільне Харків

Колишній мер Харкова, екснардеп Михайло Добкін балотуватиметься у міські голови на позачергових виборах як самовисуванець.

Про це він сказав Суспільному на Меморіалі Слави 9 травня.

"Без образи до будь-якої політичної сили я буду йти самовисуванцем від харків’ян", — сказав Добкін.

На питання, чи розглядав він варіант висування від якоїсь політичної сили, чи вів перемовини з партіями, наприклад, "Опозиційною платформою — За життя", Добкін відповів: "Я проводжу перемовини з харків'янами...".

Він додав, що готовий співпрацювати з партіями, які близькі йому ідеологічно та "сповідують розвиток Харкова".

Добкін також розповів, що йому складно розмістити рекламу у Харкові.

"Я не можу розміститися. Я можу розміститися тільки на тих конструкціях, які ще до оголошення в те, що піду на вибори Харківського міського голови, замовив у компанії, яку знаю давно. Компанії зазнають тиску, конструкції намагаються знести. Ми судимося, виграли два суди", — сказав Добкін.

Читайте також: Добкін прокоментував підпал авто працівників його газети

Водночас він вважає, що не потребує "особливої" реклами.

"Сьогодні мені сказали, що упізнали мене зі спини, хоч у мене і нова зачіска", — сказав він.

Що відомо

  • Після смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса Верховна Рада призначила позачергові вибори мера на 31 жовтня 2021 року.
  • 1 січня 2021 року Михайло Добкін заявив, що висуватиметься в мери Харкова. Добкін був членом "Партії регіонів" та "Опозиційного блоку", у 2018 році заявив про створення партії "Християнські соціалісти". На позачергових парламентських виборах 2019 року балотувався за списками "Опозиційного блоку" — політична сила набрала 3,03% голосів виборців і до Ради не пройшла.
  • Офіційно виборча кампанія стартує за 50 днів до дня виборів.
  • Станом на травень 2021 року помітну політичну діяльність у Харкові ведуть секретар міськради Ігор Терехов та ексмер Михайло Добкін. Терехов обіцяв прокоментувати висування в мери після офіційного призначення виборів, але згодом сказав, що зробить це пізніше на тематичній пресконференції.
  • З боку харківських громадських діячів лунали заяви про необхідність висування єдиного кандидата від "демократичних сил". Цю тему у зверненні на Facebook порушував письменник Сергій Жадан: "Чудово усвідомлюю, що вміння вести перемовини й домовлятись — велике вміння, але ж і ви люди серйозні та відповідальні. А реагувати на суспільні запити й очікування — це не лише про ваше право, це ще й про вашу відповідальність".
  • 5 травня на пропозицію щодо висування єдиного кандидата від демократичних сил на виборах мера Харкова відреагувала "Європейська солідарність": "Наша партія відкрита до діалогу з громадськими об’єднаннями, українськими рухами та демократичними партіями й готова обговорити подальший план дій з метою збереження єдності в нашому місті".
На початок