У прифронтовому селищі на Луганщині відремонтують амбулаторію

У прифронтовому селищі на Луганщині відремонтують амбулаторію

У прифронтовому селищі на Луганщині відремонтують амбулаторію
. Суспільне Донбас

У прифронтовому селищі Красна Талівка, що на Луганщині, розпочнуть ремонт амбулаторії. Фінансує роботи Гуманітарний фонд України, спільно з місією "Проліска". Наразі шукають підрядників. Цьогоріч на Донбасі планують відремонтувати 9 медзакладів.

Про це Суспільному повідомив голова гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін.

В амбулаторії у селищі Красна Талівка обслуговують жителів п’ятьох селищ. До найближчої лікарні звідси понад 50 кілометрів. За словами місцевої жительки Ольги, громадський транспорт до Красної Талаківки не ходить.

"Взагалі їздимо до Станиці Луганської, якщо є така можливість. Якщо їхати до Станиці Луганської – 800 гривень машина, хоч до Біловодська. Дають нам певний час – з восьмої до дванадцятої, щоб ми впоралися. А якщо ні — то хоч пішки йди", — скаржиться Ольга.

Сімейна лікарка Алла Огієнко працює в амбулаторії Красної Талівки 24 роки. Каже, з медпрацівників окрім неї у закладі працюють тільки 2 медичні сестри. Капітального ремонту будівлі жодного разу не робили. Нині в амбулаторії обслуговують 1800 пацієнтів.

Як розповіла Суспільному сімейна лікарка Алла Огієнко, санвузол закладу знаходиться на вулиці.

"Руки помити, в туалет сходити – зараз це все на вулиці. У 1963-му році було введено це приміщення і не було тоді такої розводки – ні водопровідної, ні каналізаційної. Тепер буде", — каже Огієнко.

Керівник гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін повідомив Суспільному, що в амбулаторії Красної Талівки реконструюють фасад, замінять покрівлю, встановлять металопластикові вікна та обладнають кабінети лікарів.

"Реконструкція фасаду, заміна покрівлі, заміна вікон на металопластик, утеплення фасаду будівлі, повний внутрішній ремонт. Повністю оснастити усі кабінети лікарів та медсестер за усіма стандартами", — зазначив Каплін.

Гуманітарна місія "Проліска" та Гуманітарний фонд України відремонтують 9 амбулаторій у селищах поблизу Волновахи й Станиці Луганської. У них обслуговуватимуть понад 30 тисяч жителів. Загальна сума проєкту – понад 12,5 мільйонів гривень.

Читайте нас у Telegram: усі новини Донбасу

На початок