Україна здобула ще дві олімпійські ліцензії у стрибках у воду. Обидві - в особистих змаганнях

Україна здобула ще дві олімпійські ліцензії у стрибках у воду. Обидві - в особистих змаганнях

Україна здобула ще дві олімпійські ліцензії у стрибках у воду. Обидві - в особистих змаганнях
. Df-ua.org

Загалом у України сім ліцензій у стрибках у воду на Іграх-2020.

Черговий день олімпійського ліцензійного турніру у Токіо пройшов для України зі здобуттям двох перепусток на Олімпіаду-2020. Анна Письменська та Олег Сербін здобули ліцензії завдяки виступам в особистих змаганнях.

Здобути ліцензію на Олімпійські Ігри Письменська та Сербін могли завдяки високому результаті на турнірі. Для цього обом українським стрибунам потрібно було за підсумками особистих змагань потрапити у топ-18.

Для Олега Сербіна це друга можливість виграти медаль на Олімпійських Іграх - раніше він разом із Олексієм Середою здобули ліцензію у синхронних стрибках з 10-метрової вишки. А ось для Письменської це перша ліцензія на Ігри-2020 взагалі.

Як виступили українські стрибуни?

Письменська змагалася за ліцензію у стрибках з 3-метрового трампліну. За підсумками попереднього раунду вона показала восьмий результат серед 48 спортсменок та відібралася до списку 18 найкращих, які отримали ліцензію на Ігри.

Для Письменської Олімпійські Ігри у Токіо стануть третіми у кар'єрі. Раніше вона виступала на Олімпіадах у 2008 та 2012 роках, її найкращий результат - шосте місце у синхронних стрибках у воду з 3-метрового трампліну на Іграх у Лондоні (у парі з Оленою Федоровою).

Олексій Сербін, на відміну від Письменської, у півфінал змагань стрибків з 10-метрової вишки не потрапив - 20-е місце. Однак олімпійську ліцензію здобув: представники Великої Британії та Сполучених Штатів вже не могли виграти перепустки на Ігри, оскільки забезпечили собі їх ще перед змаганнями.

Крім Сербіна, додаткові перепустки на Ігри отримали ще чотири стрибуни у воду, які не фінішували у топ-18 за підсумками кваліфікації.

Для 19-річного Сербіна Олімпійські Ігри у Токіо стануть першими у кар'єрі. На дорослому рівні він раніше здобув срібло на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду в 2019 році - у парі з Олексієм Середою зі стрибків з 10-метрової вишки.

Суспільне - офіційний транслятор Олімпійських ігор-2020. Дивіться змагання в Токіо - з 23 липня по 8 серпня - наживо на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт!

Таким чином, Україна має максимальну квоту в обох особистих змаганнях, де виступали Письменська та Сербін.

Хто має олімпійські ліцензії перед Іграми-2020 серед українців?

Особисті змагання

  • Чоловіки: Олег Колодій (3-метровий трамплін), Олексій Середа (10-метрова вишка), Олег Сербін (10-метрова вишка)
  • Жінки: Вікторія Кесар (3-метровий трамплін), Анна Письменська (3-метровий трамплін), Софія Лискун (10-метрова вишка)

Синхронні змагання

  • Чоловіки: Олексій Середа, Олег Сербін (10-метрова вишка)

Що далі

Україна змагатиметься за олімпійські ліцензії ще в двох дисциплінах: зі стрибків з 3-метрового трампліну (чоловіки) та 10-метрової вишки (жінки).

  • 4 травня: стрибки з 10-метрової вишки (жінки) - Ксенія Байло.
  • 5 травня: стрибки з 3-метрового трампліну (чоловіки) - Станіслав Оліферчук, Олександр Горшковозов.

У кожній із дисциплін Україна зможе розраховувати лише на одну ліцензію. Тобто, на Олімпіаду-2020 серед українців у стрибках з 3-метрового трампліну потрапить той спортсмен, який фінішує вище за іншого.

На початок