Рада звернулась до Кабміну щодо зниження ціни на електрику. Кого стосуватиметься?

Рада звернулась до Кабміну щодо зниження ціни на електрику. Кого стосуватиметься?

Рада звернулась до Кабміну щодо зниження ціни на електрику. Кого стосуватиметься?
. УНІАН

Верховна рада підтримала постанову про звернення до Кабінету міністрів щодо зниження ціни на електричну енергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій.

Відповідну постанову підтримали 311 народних депутатів.

Згідно з проєктом постанови, Рада пропонує повернути пільговий тариф за спожиту електричну енергію населенням, що постійно проживає в зоні спостереження АЕС України у розмірі 70% діючого тарифу.

Кабмін скасував пільговий тариф для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій, у грудні 2020 року. Автори постанови вважають, що такі дії Кабміну під час пандемії COVID-19 та запроваджених у зв’язку із цим карантинних заходів є "недопустимими".

Що відомо

  • 20 грудня 2020 року Кабінет міністрів відтермінував на три місяці підвищення тарифу на електроенергію для населення, однак при цьому скасував пільгову ціну для населення 90 копійок за перші 100 кВт-год.
  • 18 січня Кабінет міністрів ухвалив рішення стосовно встановлення з 1 лютого 2021 року на період дії карантину ціни на природний газ на рівні 6,99 гривні за кубометр для побутових споживачів.
  • 22 січня Кабмін оголосив, що планує виділити 1,4 мільярда гривень з бюджету на виплату компенсацій за оплату електроенергії через скасування пільгових тарифів.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд збереже ціну на електроенергію для населення з 1 квітня на рівні 1,68 гривні за кіловат-годину.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок