Частини судна та купа металу: в Одесі обстежують узбережжя, де затонув танкер Delfi

Частини судна та купа металу: в Одесі обстежують узбережжя, де затонув танкер Delfi

Частини судна та купа металу: в Одесі обстежують узбережжя, де затонув танкер Delfi
. Суспільне Одеса

Під час обстеження акваторії одеського пляжу "Дельфін", де в листопаді 2019 року затонув танкер Delfi, водолази знайшли залишки корпусу судна, поршень та помпу. Для пошуку предметів, які можуть бути небезпечними для відпочивальників, використовували металодетектори та надувні понтони, повідомила кореспондентка Суспільного.

За словами керівника водолазних робіт рятувально-водолазної служби Одеської міськради Ігоря Ічанського, дно розчищають вже протягом п'яти днів. Під водою водолази знайшли частину труби та металеві предмети. Водолаз припустив, що частина знахідок – залишки танкера Delfi.

Ігор Ічанський
Ігор Ічанський. Суспільне Одеса

"Ми брали участь в огляді самого Delfi на предмет порушення його цілісності, а також долучалися до підняття судна. Ось настав момент, коли ми стали зачищати речі від нього. Я не можу вам точно сказати, що та які це речі були за життя. Я можу припустити, що це залишки металевого корпусу танкера", – поділився Ічанський.

Металеві предмети, які знайшли водолази
Металеві предмети, які знайшли водолази. Суспільне Одеса

Деякі знайдені предмети рятувальники забирали вручну, інші – розпилювали під водою на частини або витягували з моря за допомогою лебідки.

"Танкер сильно постраждав під час аварії: він був буквально розірваний, тому дістаємо, що бачимо. А там ще багато чого є. Це ми розчищаємо до хвилеріза, бо це наша зона відповідальності", – пояснив керівник робіт.

За словами заступника начальника рятувально-водолазної служби Володимира Левицького, поки що пляж "Дельфін" залишається небезпечним для відвідувачів.

Володимир Левицький
Володимир Левицький. Суспільне Одеса

"Цей пляж продовжує бути небезпечним, адже дуже важко прибрати всі залишки, небезпечні для населення. Бо відбувається природний процес замулювання. Тобто те, що зараз помітно візуально та можна визначити навіть за допомогою металошукача, після шторму, через кілька днів, може покритися 20-30 см шаром піску. І цього майже не буде видно", – зауважив Левицький.

Прибирання морського дна на пляжі "Дельфін" водолази планують завершити до 30 квітня.

Частини корпусу та металеві предмети: в Одесі перевірили пляж, де затонув танкер Delfi
Суспільне Одеса

Нагадаємо, у березні під час засідання виконкому міський голова Одеси доручив департаменту муніципальної безпеки перед початкому курортного сезону обстежити акваторію пляжу "Дельфін".

За словами Труханова, після того, як танкер прибрали, у морі могла залишитися металева частина судна. Тому водолази мали повторно обстежити цю ділянку, аби попередити можливі травмування містян під час відпочинку.

Читайте також

На початок