Посадовців Держгеокадастру на Запоріжжі викрили на оборудках із землею

Посадовців Держгеокадастру на Запоріжжі викрили на оборудках із землею

Посадовців Держгеокадастру на Запоріжжі викрили на оборудках із землею
. Фото ілюстративне

Посадовцям Держгеокадастру у Запорізькій області повідомили про підозру через незаконні операції із землею на майже 1,7 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

До складу злочинного угруповання загалом входило п’ятеро осіб, серед яких - кадастрові реєстратори та інші громадяни. Вони передали у приватну власність понад 58 га землі.

Під "керівництвом" начальника одного із районних відділів управління Держгеокадастру фігуранти незаконно виводили з державної та передавали у приватну власність земельні ділянки, розташовані в регіоні.

Зловмисники використовували підроблені розпорядження райдержадміністрації та бланки актів реєстрації ділянок та вносили несанкціоновані зміни в автоматизовану систему Державного земельного кадастру.

23 квітня, п’ятьом учасникам злочинного угруповання повідомили про підозри одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Читайте також: СБУ викрила схему розкрадання майже 54 га державних земель поблизу Ужгорода
На початок