СБУ викрила схему розкрадання майже 54 га державних земель поблизу Ужгорода

СБУ викрила схему розкрадання майже 54 га державних земель поблизу Ужгорода

СБУ викрила схему розкрадання майже 54 га державних земель поблизу Ужгорода
. Управління СБУ на Закарпатті

Служба безпеки України викрила масштабний механізм із протиправного виділення у приватну власність державних земель, яке організувало вище керівництво ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області. Про це розповіла речниця СБУ на Закарпатті Ванда Мільо.

За її словами, організував протиправну схему колишній в.о. начальника ГУ Держгеокадастру.

"Він залучив до "справи" новопризначеного очільника установи та деяких керівників структурних підрозділів. Учасники оборудки виділяли з державної у приватну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення поблизу Ужгорода. Натомість до Державного земельного кадастру вносили інші дані. Замовники отримували землі з лісовими угіддями під виглядом сільськогосподарських земельних ділянок", — розповіла речниця.

СБУ викрила схему масштабного розкрадання державних земель поблизу Ужгорода
Управління СБУ на Закарпатті

Вона додала, що слідчі СБУ задокументували, що у 2020 році в.о. начальника ГУ Держгеокадастру, зокрема, надав дозвіл на розроблення проєкту землеустрою стосовно відведення у власність 26 ділянок загальною площею майже 54 га. Ці землі підлягали передачі у комунальну власність об’єднаній територіальній громаді.

У межах кримінального провадження винесено підозри керівнику обласного Держгеокадастру, колишньому в.о. начальника Головного управління, начальнику одного із відділів та інженеру землевпоряднику.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності осіб, причетних до оборудки, — сказала речниця СБУ на Закарпатті.

Читайте також: Хабар у 200 доларів: двом патрульним та закарпатці повідомили про підозру в корупції
На початок