Португалія послаблює карантин і відкриває школи, університети та торговельні центри

Португалія послаблює карантин і відкриває школи, університети та торговельні центри

Португалія послаблює карантин і відкриває школи, університети та торговельні центри
. АР

У Португалії почалася третя фаза послаблення карантину, на якій можуть відновити роботу торговельні центри, старші школи та університети.

Окрім того, з 19 квітня в країні дозволено обідати в приміщенні, передає Barron's.

Усього в країні передбачено чотири етапи скасування карантинних обмежень. Поступове послаблення почалося із середини березня 2021 року після двомісячного локдауну, завдяки чому в країні знизилася кількість хворих на коронавірус.

Початкові школи відновили роботу місяць тому, на початку квітня знову відкрилися середні школи та було дозволено обслуговування кафе та ресторанів на відкритому повітрі.

Окрім того, 16 квітня країна відновила рейси до Великої Британії та Бразилії.

Водночас Португалія і надалі вимагатиме від подорожувальників з країн, де рівень захворюваності перевищує 500 випадків на 100 000 жителів, проходити двотижневий карантин.

Останній етап пом'якшення карантину набуде чинності за два тижні, коли планується відновити публічні заходи на відкритому повітрі.

Наразі в країні вже розповсюдили 2,5 мільйони доз вакцин проти коронавірусу, а 650 тисяч громадян вже отримали другу дозу щеплення. Кількість хворих щодня тримається на рівні близько 500 хворих, тоді як раніше щодня виявляли близько 13 тисяч нових випадків.

Що відомо

  • Директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі закликав американців продовжувати носити маски навіть після щеплення від COVID-19, оскільки вони досі можуть переносити коронавірус і заражати інших.
  • Євросоюз до кінця червня повинен отримати додатково 50 мільйонів доз вакцини від виробника BioNTech/Pfizer. Загалом у другому кварталі цього року до ЄС має надійти близько 250 мільйонів доз цієї вакцини.

Читайте також

Пандемія мине, маски залишаться. Як носіння масок стає загальносвітовим трендом

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок