Instagram хоче дозволити користувачам вибирати, чи хочуть вони бачити лайки

Instagram хоче дозволити користувачам вибирати, чи хочуть вони бачити лайки

Instagram хоче дозволити користувачам вибирати, чи хочуть вони бачити лайки
. Ілюстративне фото, Unsplash

Instagram тестує функцію, яка дозволить користувачам вирішувати, чи хочуть вони бачити лайки у своїх публікаціях або повідомлення від людей, на яких вони підписані, передає CNN.

Тестувати цю функцію у компанії почнуть з невеликої тестової групи. Користувачам буде надана можливість також приховувати лайки.

За словами представника компанії Facebook, яка володіє Instagram, експеримент з новою функцією спочатку буде проводитися тільки в Instagram, але компанія також вивчає аналогічний досвід для Facebook.

У 2019 році соціальна мережа Instagram почала приховувати лайки від деяких користувачів в Канаді, влітку до неї приєдналися ще Австралія, Бразилія, Ірландія, Італія, Японія та Нова Зеландія. Згодом вона поширила цей експеримент і в інших країнах.

Таким чином компанія хотіла заохотити користувачів не гнатися за кількістю лайків, а зосередитися власне на контенті. Деякі люди вважали цю функцію корисною, але інші як і раніше хотіли бачити лічильник лайків, щоб відстежувати, що популярно.

Що відомо

  • Задля посилення захисту дітей Instagram надсилатиме попередження неповнолітнім користувачам, коли їм через соцмережу писатимуть дорослі.
  • Британська організація проти расизму та фашизму Hope Not Hate (HNH) опублікувала звіт, в якому зазначила, що соціальну мережу Instagram використовували як центр вербування підлітків в ультраправі групи.
  • Компанія Facebook працює над створенням додатку The Re-Entry для колишніх ув'язнених, який має допомогти їм адаптуватися в суспільстві після повернення з в'язниці.
  • Відеосервіс YouTube почав у тестовому режимі приховувати лічильник дизлайків під деякими відео.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок