Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю

Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю

Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю
. Суспільне Карпати

Скло з колонади "Дністра" заберуть. Про це йдеться в офіційній заяві власниці готелю Надії Лєвшакової, пише Суспільне Карпати.

"Підколонний простір готелю "Дністер" буде збережено вільним для всіх жителів та гостей Івано-Франківська, а вітрини — демонтовано!" — написала Лєвшакова.

Також у заяві мовиться, що власникам готелю не вдалося сісти за круглий стіл та поспілкуватися з громадянами, які виступили проти заскління колонади. Враховуючи суспільний резонанс, керівництво ухвалило рішення погодитися з вимогами містян.

До цього у підколонному просторі планували створити артгалерею, де митці могли б безкоштовно експонувати картини.

Читайте також: Близько місяця жителі міста та небайдужі протестували проти заскління підколонного простору готелю "Дністер".
Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю
Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю. Суспільне Карпати

Заступник директора з реклами та зв’язків з громадськістю готелю "Дністер" Роман Король на своїй Facebook-сторінці написав про прийняття рішення щодо старовинної будівлі.

"За останні кілька тижнів ми отримали сотні дзвінків та повідомлень з підтримкою ідеї створення артгалереї в підколонному просторі. Проте, так і не отримавши жодних пропозицій щодо організації "круглого столу", де ми б змогли повною мірою висвітлити свою ідею, її необхідність для громади, та спільно з усіма охочими конструктивно обговорити це питання, — а тільки популізм мера в його намаганні догодити всім, ми вирішили піти назустріч частині громади, яка виступала проти скління колон", — написав Роман Король.

Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю
Скло з колонади "Дністра" заберуть — адміністрація готелю. Facebook/Роман Король

У заяві Надія Левшакова закликає бізнес-спільноту підтримувати реставрацію давніх кам'яниць та пам'яток архітектури, оскільки в міста таких грошей недостатньо, а також попередили ЗМІ, у разі поширення неправдивої інформації, власники залишають за собою право подати судовий позов.

Нагадаємо, 12-го квітня комісія від Івано-Франківської міської ради, яку створили, аби дослідити реставрацію готелю "Дністер", встановила ряд порушень.

Що відомо

На початок