На Харківщині збільшили кількість ліжок для пацієнтів з COVID: скільки зайняті

На Харківщині збільшили кількість ліжок для пацієнтів з COVID: скільки зайняті

На Харківщині збільшили кількість ліжок для пацієнтів з COVID: скільки зайняті
.

У Харківській області станом на ранок 12 квітня зайняті 3464 місця, відведених для лікування пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк у відеокоментарі, яке журналістам надала пресслужба.

За його словами, загальну кількість ліжок на Харківщині для хворих на коронавірус збільшили до 5044.

Черняк не уточнив, скільки з цієї кількості фактично використовуються, скільки на сьогодні обладнані централізованим киснем і чи є з них вільні.

"Ми бачимо, що зростає потреба в цих ліжках — за останні тижні є відповідна динаміка... Хочу зазначити, що на сьогоднішній день, яка б не була напружена ситуація, але всі пацієнти отримують медичну допомогу", — говорить Черняк.

Читайте також: Чотири години у швидкій: у Харкові пацієнтку з COVID не брали до лікарні

"Ми зосереджені саме на тому, щоб якомога більше пацієнтів у разі потреби отримали кисневу підтримку і, на жаль, бачимо, що перебіг хвороби дуже агресивний. Люди часто звертаються запізно, тому я ще раз би наголосив, що попри "червону" зону, інколи люди дуже легковажно ставляться до цих обмежень — все ж їх дотримуватись і в будь-якому разі при перших симптомах звертатись до свого сімейного лікарня", — додав він.

Що відомо

  • За добу на Харківщині зареєстрували 595 випадків COVID-19, 509 людей одужали. До добової статистики вдруге за місяць внесли інформацію про смерть 29 людей з COVID.
  • З 11 квітня Харківщина перебуває у "червоній" зоні.
На початок