У мерії Харкова просять пільговиків утриматись від поїздок в громадському транспорті в годину пік

У мерії Харкова просять пільговиків утриматись від поїздок в громадському транспорті в годину пік

У мерії Харкова просять пільговиків утриматись від поїздок в громадському транспорті в годину пік
. city.kharkov.ua

Харківська міська рада у зв'язку із запровадженням "червоної" зони карантину звернулася до харків'ян, які мають пільги на проїзд, а також нагадала про обов'язковий масковий режим для всіх містян в транспорті.

Мерія просить пільговиків утриматися від проїзду в міському транспорті у ранкові та вечерні години пік, йдеться в повідомленні на сайті міськради від 11 квітня.

"Розвантаження тролейбусів, трамваїв, маршруток та підземки від надмірної кількості пасажирів дозволить зменшити захворюваність на коронавірус у Харкові та створить умови для якомога скорішого виходу нашого міста з "червоної" карантинної зони", — сказано у зверненні.

Дотримуватися правил карантину "червоної" зони в транспорті закликав секретар Харківської міськради Ігор Терехов в своєму Telegram-каналі.

За його словами, у неділю, 11 квітня, поліція Харківської області склала десятки протоколів на перевізників, які не дотримувалися встановлених карантинних обмежень.

Терехов каже, що поліція й надалі продовжить слідкувати за дотриманням карантинних правил в транспорті, перевізники кількість транспорту на маршрутах не скорочуватимуть.

"Пасажири без масок в метрополітен допускатися не будуть. Без виключень", — написав Ігор Терехов.

Що відомо

  • З 11 квітня і до особливого розпорядження обмеження "червоної" зони карантину діятимуть на території Харкова. Повний список обмежень оприлюднила обласна комісія.
  • Секретар міськради повідомив, що ставитиметься до вимог карантину "толерантно". При 50% заповненні транспорту у Харкові виходитимуть зі загальної наповнюваності, а не місць для сидіння, як того передбачає рішення обласної комісій. В метро, на думку секретаря міськради, і так "наповненість приблизно 50%". Діяти за прикладом Києва, де ввели проїзд в метро за спецперепустками, не будуть, сказав Терехов.
  • За добу на Харківщині зареєстрували 29 смертей внаслідок COVID — найбільше з початку пандемії.
На початок