У Харкові затвердили "правила життя" "червоної" зони: як ходитиме транспорт

У Харкові затвердили "правила життя" "червоної" зони: як ходитиме транспорт

У Харкові затвердили "правила життя" "червоної" зони: як ходитиме транспорт
. Суспільне Харків

З 11 квітня і до особливого розпорядження на території Харкова діятимуть обмеження "червоної" зони карантину.

Харківська міська комісія з надзвичайних ситуацій схвалила встановлені Регіональною комісією обмеження, повідомила в ефірі "7 каналу" заступниця мера Світлана Горбунова-Рубан. Вона назвала їх "правилами життя на найближчий час".

"В першу чергу йдеться про закриття кафе, ресторанів, непродуктових ринків, непродуктових магазинів. Там, де є магазини з комбінованим продажем — як наші супермаркети, де продаються і продукти харчування, і нехарчові товари, вони будуть працювати у звичайному режимі, за умови що 60% — це продукти харчування", — повідомила Світлана Горбунова-Рубан.

Дозволена діяльність з фінансових послуг, інкасації, перевезення цінностей, пошти, медпрактики, ветеринарних послуг, робота АЗС без зони харчування, перукарень і салонів краси за попереднім записом, телекомунікаційні послуги.

"Звертаю увагу на те, що формулювання основне, яке проходить за кожним пунктом, вказана заборона починається з "приймання відвідувачів", — зазначила Горбунова-Рубан.

Дитсадки, 1-4 класи у школах працюватимуть. Решта класів — навчатимуться дистанційно.

Не працюватимуть заклади культури, непродовольчі ринки й магазини. Транспорт може перевозити людей у кількості не більше 50% від місць для сидіння.

"Буде працювати наш електричний міський транспорт: трамвай, тролейбус, метрополітен, залізничний транспорт, міський, приміський, внутрішньообласний транспорт за умови, що буде заповнюватися 50% цього транспортного засобу (50% місць для сидіння)", — зазначила Горбунова-Рубан.

"І на утримувача цього транспортного засобу і поліцію покладаються обов'язки контролювати виконання цього пункту. Щоб транспортні засоби не були переповнені", — сказала заступниця мера.

У Харкові затвердили "правила життя" "червоної" зони: як ходитиме транспорт
Світлана Горбунова-Рубан озвучила обмеження для міста Харкова в ефірі "7 телеканалу".

На думку Горбунової-Рубан, тривалість обмежень "залежатиме від харків'ян".

"Від нас з вами. Від людей, які живуть у нашому місті. Можна забороняти скільки завгодно, але якщо люди не захочуть виконувати наші заборони, дуже важко буде їх змусити це робити", — вважає заступниця мера.

"Від контролерів, від тих, хто приймає різного роду рішення, залежить 10% позитивного вирішення цього питання, 90% — це наші громадяни. Наші громадяни, які заходять у транспорт і не вдягають маски", — додала вона.

Світлана Горбунова-Рубан просить жителів міста робити зауваження порушникам маскового режиму.

Що відомо

  • 7 квітня, ще до оголошення "червоної" зони, секретар міськради Ігор Терехов заявив, що для того, щоб "вберегти" харків'ян від "червоної" зони, з 10 квітня торговельні заклади працюватимуть максимум до 20:00. Таке рішення ухвалила міська комісія.
  • У лабцентрі назвали анонсовані обмеження у Харкові недостатніми. Вони не допоможуть стримати інфекцію, сказала також епідеміологиня Тетяна Чумаченко.
  • 9 квітня "червону" зону на Харківщині оголосила державна комісія.
  • За рішенням державної комісії обмеження затвердила обласна комісія.
На початок