Стало відомо, скільки доз CoronaVac та Pfizer отримає Харківщина

Стало відомо, скільки доз CoronaVac та Pfizer отримає Харківщина

Стало відомо, скільки доз CoronaVac та Pfizer отримає Харківщина
. Суспільне Харків

За плановим розподілом Харківщина отримає 8520 доз китайської вакцини CoronaVac та 7020 доз вакцини американського виробництва Pfizer.

Про це на брифінгу 9 квітня повідомив в. о. директора Департаменту охорони здоров'я Ігор Волченко.

"Як сказав головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, що першочергово препаратом CoronaVac будуть вакцинувати маломобільних людей похилого віку та їхніх опікунів. Є плановий розподіл. Харків отримає 8520 доз — це попередній розподіл", — сказав Волченко.

За його словами, партія CoronaVac, яка надійшла до України 25 березня, зараз проходить лабораторні дослідження за показниками якості. Процедура триватиме 10-14 днів.

"Також є інформація, що в Харківську область розподілено 7020 доз вакцини виробництва Pfizer. До цільової групи віднесено працівників та людей, які знаходяться в інтернатній установі системи соціального захисту населення Харківської області. Таких закладів у нас 18", — додав посадовець.

За даними департаменту, щепитися погодилися 1873 людини з інтернатних закладів.

"При залишках вакцини наступна цільова група цієї вакцини (Pfizer) — це працівники ДСНС та прикордонна служба", — повідомив Волченко.

Для проведення щеплень вакциною Pfizer в регіоні підготували дві бригади.

Залишки доз Covishield, яку у лютому отримала Харківщина, мають використати для першої дози.

"У нас є лист від Міністерства охорони здоров'я, що використовувати всі залишки Covishield, які є в Харківській області, на першу дозу", — сказав в. о. директора Департаменту охорони здоров'я.

За інформацією Волченка, на Харківщині працює 50 пунктів щеплень та 17 мобільних бригад.

На ранок 9 квітня в області зробили 13499 щеплень проти COVID, зокрема у Харкові — 4439, повідомили у профільному департаменті.

Що відомо

  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини проти COVID-19 — Oxford/AstraZeneca (Covishield). Розробниками цієї вакцини є Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Йдеться про "оксфордську" вакцину, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India.
На початок