Менше половини українських водіїв постійно використовують паски безпеки — поліція

Менше половини українських водіїв постійно використовують паски безпеки — поліція

Менше половини українських водіїв постійно використовують паски безпеки — поліція
. Ілюстративне фото, Unsplash

Тільки 39% водіїв та 52% пасажирів постійно пристібаються пасками безпеки.

"У рамках кампанії "Пристібайся – не жахайся", серед водіїв та пасажирів в Україні провели опитування щодо використання пасків безпеки. Ось такі результати отримали: 82% пасажирів на передньому сидінні стверджують, що пристібаються, а 52% − роблять це постійно. Серед водіїв показники ще нижчі: 48 % кажуть, що пристібаються час від часу, і лише 39% – постійно", — розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він відзначив, що найрідше пристібаються пасажири на задньому сидінні: 26% стверджують, що пристібаються, коли сидять ззаду, і лише 12% − звикли робити це щоразу.

Окрім того, за даними опитування 69% батьків пристібають дитину, але тільки 61% батьків заявляють, що пристібають їх завжди.

При цьому 95% українців згодні, що, щоб вижити під час аварії, необхідно використовувати паски безпеки.

"Багато людей не усвідомлюють, що використовувати паски безпеки необхідно всім, хто перебуває в автомобілі, зокрема й пасажирам на задньому сидінні. Адже це місце тільки на перший погляд безпечне", — наголосив Білошицький.

Опитування «Сприйняття та використання пасків безпеки водіями та пасажирами» проводила компанія Gradus Research у грудні 2020 року. У ньому взяли участь 1000 респондентів віком 18−50 років у містах Київ, Львів, Маріуполь, Одеса й Харків.

Читайте також

Експерти пояснили, як формуються тарифи на таксі та як пасажирам захистити свої права

На початок