Поліція проводить обшуки у центральному офісі Укрзалізниці

Поліція проводить обшуки у центральному офісі Укрзалізниці

Поліція проводить обшуки у центральному офісі Укрзалізниці
. Facebook

Пресслужба "Укрзалізниці" повідомила про обшуки у центральному офісі компанії у межах досудового розслідування справи, пов’язаної з корупцією.

Відповідне повідомлення оприлюднене на сайті УЗ.

"8 квітня Національна поліція України проводить слідчі дії в адміністративній будівлі Укрзалізниці за адресою: вул. Єжи Гедройця, 5, в рамках досудового розслідування. Укрзалізниця готова до співпраці із правоохоронними органами та надасть всі необхідні документи, передбачені законодавством", – зазначається в повідомленні.

У компанії зауважили, що підтримують усі заходи правоохоронних органів щодо боротьби з корупцією в УЗ, а також закликали не поширювати неперевірену інформацію.

Про обшуки в офісі перевізника також голова парламентської Тимчасової слідчої комісії з питань перевірки "Укрзалізниці" Юлія Гришина ("Слуга народу").

"Зараз Держбюро розслідувань проводить обшук в центральному офісі "Укрзалізниці", – повідомила Гришина.

Джерело Суспільного у правоохоронних органах підтвердило факт обшуків у компанії, проте наголосило, що цим займається Національна поліція.

"Обшуки проводить Національна поліція", – розповів співрозмовник Суспільного.

Пресслужба Укрзалізниці повідомила, що компанія співпрацює з Тимчасовою слідчою комісією Верховної ради з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства.

"Товариство сподівається на конструктивну співпрацю з ТСК задля встановлення та ліквідації причин, що призвели до погіршання показників роботи компанії. Нинішнє керівництво Укрзалізниці, розуміючи важливість та нагальність цієї роботи, демонструє свою відкритість та всіляко сприятиме наданню ТСК необхідної для роботи інформації та даних", – зазначається у повідомленні.

За словами Юлії Гришиної, невдовзі має відбутись засідання Тимчасової слідчої комісії, на якому, зокрема, мають виступити міністр інфраструктури Владислав Криклій та виконувач обов’язків голови правління УЗ Іван Юрик щодо критичної ситуації, яка склалася у відомчих лікарнях із боротьби з COVID-19 і за наслідками аварії 29 березня.

Що відомо

  • 29 березня близько 14:35 у районі селища Славгород Синельниківського району Дніпропетровської області під час руху зійшли з рейок шість останніх вагонів швидкісного потягу «Інтерсіті» № 732 сполучення «Київ – Запоріжжя».
  • За фактом аварії швидкісного потягу "Інтерсіті +" поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції в Дніпропетровській області.
  • Справу кваліфікували за ст. 276 (порушення правил безпечного руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Читайте також

В якому стані знаходяться залізничні колії в Україні. Розповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок