У Харкові посилять карантин з 10 квітня — Терехов

У Харкові посилять карантин з 10 квітня — Терехов

Доповнено
У Харкові посилять карантин з 10 квітня — Терехов
.

З 10 квітня на території Харкова обмежать роботу закладів харчування, непродовольчих магазинів та посилять контроль продовольчих ринків.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" 7 квітня сказав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

"Розуміючи ситуацію, яка сьогодні у нас відбувається, ми ухвалимо рішення про те, що, починаючи з суботи, ми введемо жорсткіші заходи з карантинних обмежень. В чому вони полягатимуть?... Ми обмежимо режим роботи ресторанів, барів, кафе — до 20:00 вони працюватимуть. Переважно робота має бути на літніх верандах і майданчиках", — сказав Терехов.

"Що стосується продовольчих ринків, ми посилимо контроль за роботою продовольчих ринків з дотримання маскового режиму і соціальної дистанції. І що стосується непродовольчих магазинів, вони будуть закриватися о 20:00, починаючи з суботи цього тижня", — додав він.

Роботу транспорту не обмежуватимуть, зазначив Терехов: "Метро як працювало, так і працюватиме... Громадський транспорт як працював, так і працюватиме, оскільки це необхідно для перевезення людей".

"Ми не закриємо метро, ми не закриємо громадський транспорт, роботу наших підприємств. Чому? Тому що економіка кожної людини цього не витримає, тому ми будемо реагувати з огляду на те, як розвиватиметься ситуація. Про тотальний локдаун не йдеться", — сказав Терехов.

Дитсадки працюватимуть. 1-4 класи продовжуватимуть навчання у школах. Учні середніх та старших класів — дистанційно.

Що відомо

  • За добу на Харківщині виявили коронавірус у 1017 людей, 747 одужали. Вдруге з початку карантину на Харківщині до статистики внесли інформацію про смерть 28 людей з COVID.
  • З 23 березня перевищений рівень госпіталізацій. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування на Харківщині досяг допустимої межі 5 квітня. 6 квітня він перетнув межу, і це був перший день, коли Харківщина відповідала показникам "червоної" зони карантину. 7 квітня теж перевищені два показники.
  • Якщо два або більше показників (окрім епідпорогу) перевищені три дні поспіль, регіон можуть віднести до "червоної" зони.
Читайте також: "Одна суцільна брехня": волонтерка — про показники Харкова
На початок