У Хмельницькому вирішили, як під час «жорсткого карантину» працюватимуть ринки та їздитиме транспорт

У Хмельницькому вирішили, як під час «жорсткого карантину» працюватимуть ринки та їздитиме транспорт

У Хмельницькому вирішили, як під час «жорсткого карантину» працюватимуть ринки та їздитиме транспорт
.

З 8 квітня в Хмельницькій територіальній громаді буде введено ті обмеження, які передбачені рішенням обласної комісії ТЕБ і НС, проте деякі пункти цих обмежень зазнають змін. Вони стосуватимуться, здебільшого, роботи непродовольчих ринків та організації пасажирських перевезень.

Про це сьогодні, 6 квітня, розповів на брифінгу Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалено рішення прийняти до виконання рішення позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької ОДА від 5 квітня 2021 року щодо заходів із запобігання поширенню COVID-19 на території області.

«На території нашої громади діятимуть усі ті карантинні заборони, які прийняла на своєму позачерговому засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тобто, непродовольчі магазини та заклади громадського харчування будуть закриті і працюватимуть лише на виніс. Розважальні, спортивні зали, фітнес-центри, басейни теж будуть закриті для відвідувачів, окрім спортсменів національних збірних команд України. Усі масові заходи заборонені. Планова госпіталізація хворих лікувальними закладами не проводитиметься», - наголосив Олександр Симчишин.

Щодо інших карантинних обмежень, особливо тих, які стосуються роботи непродовольчих ринків та пасажирських перевезень, то міська комісія з питань ТЕБ і НС, за словами міського голови, вирішила:

  • Керівникам непродовольчих ринків забезпечити доступ підприємців до робочих місць для здійснення адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
  • Суб’єктам господарювання, розташованих на непродовольчих ринках здійснювати діяльність шляхом застосування адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
  • Заборонити суб’єктам господарювання, яким дозволено продовжувати діяльність в умовах обмежень, приймання відвідувачів з розрахунку більше однієї особи на 10 кв. метрів загальної площі.
  • Управлінню транспорту та зв’язку організувати з 08 квітня 2021 року спеціальні перевезення на тролейбусних та міських/приміських автобусних маршрутах загального користування (які курсують в межах Хмельницької міської територіальної громади), за умови наявності під час таких перевезень у пасажирів засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно та з дотриманням відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, в межах кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.
  • Перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, забезпечити на період дії установленого на території Хмельницької міської територіальної громади карантину:
  • 1) пільгові перевезення пенсіонерів за віком, в робочі дні - починаючи з 10:00 год. до 16:00 год., у вихідні та святкові дні - без часових обмежень;
  • 2) спеціальні перевезення здійснювати щоденно, транспортні засоби (тролейбус/автобус) обладнати табличками «Спеціальні перевезення».
  • Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям максимально перейти на дистанційну форму роботи, окрім підприємств критичної інфраструктури.
  • Обмежити на території Хмельницької міської територіальної громади прийом громадян структурними підрозділами, виконавчими органами та комунальними підприємствами міської ради, крім надання невідкладних послуг населенню.

Термін дії карантинних обмежень у Хмельницькому, як і в усій області, триватиме до 18 квітня 2021 року, додав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

На початок