Трамп закликав бойкотувати продукцію Coca-Cola

Трамп закликав бойкотувати продукцію Coca-Cola

Трамп закликав бойкотувати продукцію Coca-Cola
. АР

45-й президент США Дональд Трамп закликав своїх прихильників бойкотувати продукцію Coca-Cola, а також послуги авіаперевізника Delta Airlines і матчі головної бейсбольної ліги Major League Baseball після того, як ці компанії засудили нові зміни до виборчого законодавства штату Джорджія, що були схвалені республіканцями.

Про це повідомляє видання Newsweek.

Трамп закликав до бойкоту Coca-Cola 1 квітня, коли того ж дня генеральний директор компанії Джеймс Квінсі розкритикував прийняті республіканцями зміни до виборчого законодавства штату Джорджія. За його словами, у компанії “розчаровані результатами змін”.

Про що мова

25 березня у Джорджії ухвалили новий закон, який вводить посилені вимоги для реєстрації виборців, зокрема, вимагає пред'являти документ з фотографією, що засвідчує особу. Закон також обмежує заочне голосування, скорочує час проведення голосування в день виборів, а також забороняє роздавати воду і їжу людям, які опинилися в черзі на виборчу дільницю, скорочує період проведення другого туру виборів.

Проти таких змін виступили великі компанії, головні офіси яких розташовані у Джорджії: Coca-Cola, авіаперевізник Delta Airlines, Головна бейсбольна ліга Major League Baseball.

У відповідь на це Трамп закликав бойкотувати Coca-Cola, як одну з компаній, яка “перешкоджає вільним і чесним виборам”, хоча довгий час був великим прихильником продукції компанії. Раніше на своєму столі в Овальному кабінеті Білого дому він навіть розпорядився встановити спеціальну кнопку для доставки дієтичної коли.

Він також закликав до бойкоту проти Delta Airlines і MLВ. Згодом у соцмережах серед прихильників республіканців розпочалася відповідна інформаційна кампанія бойкоту, доповнюючи свої повідомлення тегом #wokeacola. Поруч з цим, деякі учасники закликали купувати продукцію конкурента Coca-Cola — Pepsi.

Демократи, а також чинний президент США Джо Байден рішуче розкритикували відповідний законопроєкт. Зокрема Байден назвав його "відвертою атакою на конституцію" країни.

Що відомо

  • Передвиборчий сайт 45-го президента США Дональда Трампа, на якому можна було жертвувати кошти на передвиборчу кампанію 2020 року, повторно стягував гроші з банківських карт донорів без їхнього відома.
  • Президент США Дональд Трамп та республіканці зареєструвалися у створеній власними силами соцмережі.
На початок