"Миколаїв" створив сенсацію в Кубку України: приїхав на гру на валізах, а тоді вибив "Дніпро"

"Миколаїв" створив сенсацію в Кубку України: приїхав на гру на валізах, а тоді вибив "Дніпро"

"Миколаїв" створив сенсацію в Кубку України: приїхав на гру на валізах, а тоді вибив "Дніпро"
. ФБУ

Команда виселилася з готелю ще перед першим матчем, бо не розраховувала на перемогу.

Фінал Восьми Кубка України з баскетболу у цьому сезоні проходить у незвичному форматі. Команди розбиті на дві четвірки: одна - грає в Києві, інша - у Черкасах. А фіналісти зустрінуться між собою у Запоріжжі.

Одним з учасників Фіналу Восьми став "Миколаїв" - однозначний аутсайдер чемпіонату України. У регулярному сезоні команда здобула 5 перемог у 28 матчах, але пробилася в Фінал Восьми.

За жеребом "Миколаїв" потрапив у "київську четвірку", де в 1/4 фіналу мав зіграти проти "Дніпра" - фіналіста Кубка України-2020 та другу команду чинного чемпіонату України. Команда з Миколаєва настільки не розраховувала на успіх, що прибула в Київ з грошима на один день.

І ще перед матчем гравці "Миколаєва" виселилися з готелю, вони планували після матчу повертатися одразу додому. Однак усе змінилося.

Як зіграв "Миколаїв"?

"Миколаїв" здобув сенсаційну перемогу над "Дніпром" (105:91) у чвертьфінальному поєдинку Кубка України. Команда виявилися сильнішою за суперника у трьох із чотирьох чвертей, взявши реванш за недавню поразку у чемпіонаті (70:84).

Перемога над "Дніпром" дозволила "Миколаєву" продовжити виступи в Кубку України - 1 квітня на команду очікує півфінальний матч проти "Будівельника".

Після гри із "Дніпром" головний тренер "Миколаєва" Валентин Берестнєв наголосив: його команда не очікувала на такий результат. І навіть попередньо готувалася до повернення додому.

Що сказав тренер "Миколаєва"?

За словами Берстенєва, ще перед матчем проти "Дніпра" гравці та тренерський штаб команди виселилися із готелю у Києві, де проходять два із чотирьох матчів Ще два поєдинки чвертьфіналу були зіграні у ЧеркасахКубка України.

"На нас нічого не тиснуло. Ми здали [ключі від номерів готелю], приїхали із запасом коштів на один день. Реально оцінювали свої шанси. Але гра пішла, і в четвертій чверті я з 35-ї хвилини не зробив жодної заміни. Ця пятірка грала, моїм завданням було те, щоб ніхто не перенавантажився. У неділю, 4 квітня, у нас ключова гра із "Одесою", можливо навіть ключова в усьому четвертому колі. Але коли ти виграєш, то не думаєш про те, що буде в неділю".

Крім того, головний тренер "Миколаєва" зазначив, що його команда не готувалася до жодного із суперників у півфіналі. Наступний опонент "Корабелів" - "Будівельник" у чвертьфіналі переміг "Прометей" (72:66).

"Ми не готувались ні до "Будівельника", ні до "Прометея". Але березень - це саме час March Madness, коли хтось з андердогів іноді переграє лідерів. Будемо намагатись потішити наших фанатів гарною грою".

Результати чвертьфінальних матчів Кубка України

Крім "Миколаєва" та його майбутнього суперника "Будівельника", участь у змаганнях продовжать "Черкаські Мавпи" та "Запоріжжя".

  • "Черкаські Мавпи" - "Хімік" 89:77
  • "Запоріжжя" - "Київ-Баскет" 89:82
  • "Миколаїв" - "Дніпро" 105:91
  • "Будівельник" - "Прометей" 72:66

Обидва півфінальні поєдинки - "Черкаські Мавпи" - "Запоріжжя" та "Миколаїв" - "Будівельник" будуть зіграні 1 квітня.

Що відомо

  • На гру проти "Дніпра" у чвертьфіналі Кубка України "Миколаїв" відправився у складі 8 гравців. Кожен із них провів на майданчику понад 16 хвилин ігрового часу.
  • Перед перемогою над дніпрянами "Миколаїв" здолав у 1/8 фіналу одеський "БІПА".
  • "Миколаїв" перемагав в п'яти із 28 матчів Суперліги сезону-2020/21. При цьому двічі "Корабели" здобували перемогу в останніх 5 поєдинках.
На початок