Голова Чернігівської ОДА Коваленко вакцинувалася від коронавірусу

Голова Чернігівської ОДА Коваленко вакцинувалася від коронавірусу

Голова Чернігівської ОДА Коваленко вакцинувалася від коронавірусу
. ФОТО: Анна Коваленко

31 березня в обласній лікарні зробила щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Попередньо, звичайно ж, порадилась з лікарями, зокрема, з неонатологом, бо моя Марічка на грудному вигодовуванні. Відповідь медиків цитую дослівно: «Жінки, що вигодовують дітей грудним молоком, можуть бути вакциновані без застережень». Інше питання стосувалось оптимального часу для вакцинації, я минулої осені вже перехворіла на COVID-19, а за статистикою, імунітет проти нього тримається до півроку. Також на рішення особистим прикладом показати, що вакцинуватися безпечно та життєво необхідно, вплинув і той факт, що з понеділка Чернігівщина знаходиться в «червоній зоні», – написала Анна Коваленко.

Голова Чернігівської ОДА Коваленко вакцинувалася від коронавірусу
Голова Чернігівської ОДА Коваленко вакцинувалася від коронавірусу. ФОТО: Анна Коваленко

Нагадаємо, серед чиновників також публічно вакцинувався міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

А от голова Корюківської громади Ратан Ахмедов вважає, що вакцинуватися поза чергою неправильно.

«На початку кампанії це (укол на камеру) було потрібне щоб побороти інформаційну блокаду щеплень і досить багато лідерів думки «замотивували» інших своїх прикладом. Але наразі ця мотивація немає сенсу, бо цим створюється ажіотаж навколо того, що у нас в дефіциті. Поки слід надати можливість вакцинуватися дійсно тим, хто цього потребує найбільше. Це і «молоді» люди 65-79 років, які будуть тільки в наступній хвилі, і люди важливих спеціальностей – екстрені та соціальні служби, медики, освітяни..», – зазначив Ратан Ахмедов.

Читайте також:

У лікарнях Чернігова збільшили кількість «ковідних» ліжок

На початок