Засідання суду над Владом Сордом перенесли

Засідання суду над Владом Сордом перенесли

Засідання суду над Владом Сордом перенесли
.

Засідання суду над Владом Сордом перенесли на 9 квітня. Про перенесення клопотав його адвокат, аби ознайомитися з матеріалами справи. Сам Сорд, попри домашній арешт на суд з'явився.

Засідання суду над Владом Сордом перенесли

Напередодні Сорд повідомив, що нагороджений орденом Богдана Хмельницького 3 ступеня, показав нагороду і назвав номер посвідчення.

Колишній куратор батальйону "Кривбас" Микола Колесник висловив підозру, що нагорода фальшива.

Поліція склала адмінпрокол за незаконне використання державної нагороди.

Сорд каже, що нагорода справжня. Чому її немає в державному реєстрі, каже незнає.

"Він абсолютно справжній, там є клеймо про справжність від виробника. І номер 83075. серія , номер все справжнє. Єдине, що не було указу", - каже Влад Сорд.

Що відомо

  • Ввечері 20 березня біля Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка, якому 20 березня виповнилося 26 років. Під час акції пікетувальники кидали димові шашки, палили фаєри. Також вони обмалювали будівлю ОП нецензурними надписами та пошкодили вхідні двері.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розцінив дії учасників акції як хуліганство та заявив, що всі, хто вчиняв незаконні дії, будуть покарані.
  • Вранці 21 березня поліція провела слідчі дії біля будівлі Офісу президента після заворушень.
  • В Офісі президента оцінили збитки від погрому будівлі приблизно у 2 мільйони гривень.
  • Кабмін засудив вандалізм та наругу над державними символами під час акції протесту під ОП та закликав МВС та СБУ провести розслідування.
  • 23 березня МВС оприлюднило відео з іменами сімох підозрюваних в організації мітингу на підтримку засудженого ексочільника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка під Офісом президента 20 березня.

На початок