У Херсоні інклюзивний театр презентує нову виставу

У Херсоні інклюзивний театр презентує нову виставу

У Херсоні інклюзивний театр презентує нову виставу
. Херсонська облрада

31 березня в обласній бібліотеці імені Олеся Гончара інклюзивний театр "Звичайна роль – особливий актор" презентує нову виставу. П'єса називається "Задерикуватий півень".

Про це Суспільному у радіопрограмі "Тема дня" розповіла режисерка Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Ірина Корольова.

"Це п’єса українського драматурга Богдана Мельничука. Він пише для діток багато. Я для себе назвала її "Півень – хвалько", оскільки хотілося саме наголосити на тому, що зайва хвальба не допомагає ні тварині, яка уподібнює людину, ні відносинам, у яких опиняються всі наші герої", - говорить режисерка.

За словами Ірини Корольової, виставу можна вважати політичною сатирою, бо в ній звучить критика сучасних керівників та політичних діячів, які "б'ють себе у груди" і розповідають, як вони піклуватимуться про народ.

У Херсоні інклюзивний театр презентує нову виставу
Суспільне Херсон

"Ця вистава, яку ми сьогодні будемо показувати вперше, вона дуже складна у тому плані, що майже всі актори весь час на сцені. Тобто постало нове завдання - вони повинні реагувати на все те, що відбувається на сцені, вони повинні стежити за сюжетом, вони повинні підтримувати основних героїв своєю реакцією. Я думаю, що нашим акторам все сьогодні вдасться, а глядачі отримають задоволення від вистави", - розповіла Ірина Корольова.

Проєкт "Звичайна роль – особливий актор" народився наприкінці 2018 року. Наразі виходить вже третя вистава інклюзивного театру.

"Враховуючи, що минулого року карантин трішечки завадив нам презентувати громаді нашу виставу про папуг, то цього року ми сподіваємося, що карантинні обмеження не стануть нам на заваді, тому що, дійсно, з кожною виставою робота акторів ускладнюється і вже сьогодні ви зможете побачити виставу складнішу, більш музичну, більш яскраву і цікаву",- говорить координаторка проєкту Оксана Шестакова.

На початок