У Рівному музеї пішли на карантин. Що робитимуть без відвідувачів

У Рівному музеї пішли на карантин. Що робитимуть без відвідувачів

У Рівному музеї пішли на карантин. Що робитимуть без відвідувачів
. кадр Олексія Бухала

Рівненський обласний краєзнавчий музей та його відділи в інших частинах міста пішли на карантин. В середньому за місяць їх відвідує близько шести тисяч людей, – розповів директор Олександр Булига. Коли знову зможуть приймати відвідувачів – поки не знає, за цей час готуватимуться до нових експозицій.

Через введення у Рівному жорсткіших карантинних обмежень з 29 березня Рівненський обласний краєзнавчий музей та два його філіали, – Літературний музей Уласа Самчука та Музей бурштину, – не прийматимуть відвідувачів.

Суспільному директор музею розповів, що на час карантину працівники закладу без роботи не сидітимуть.

"Ми не лише показуємо виставки. Ми збираємо експонати, ми їх описуємо, вивчаємо історію рідного краю, тому роботи дуже багато. Також потрібно опрацювати ті експонати, які вже знайшли, готуємось до наступних виставок, заходів, які будуть. Карантин – це тимчасова справа", – зазначає Олександр Булига.

Директор обласного краєзнавчого музею додає, що лише у березні заклад відвідали понад шість тисяч людей.

"Звичайно, що за відвідувачами ми сумуватимемо, але це вже не перший карантин. Тому, я думаю, що він швидко пройде, будем надіятись, і ми знову відкриємось. Ми тільки відкрили по Косміаді виставку і ще відвідувачі не могли її побачити. Звичайно, ми продовжимо їх термін. Поки немає числа, коли все закінчиться. Сподіваюсь, що за два тижні все закінчиться", – розповідає Олександр Булига.

Приватна виставка динозаврів та тварин льодовикового періоду поки працюватиме, зазначає Олександр Булига, адже вона знаходиться на відкритому повітрі.

Що відомо

  • З 29 березня у Рівненському театрі ляльок скасовувати усі вистави. Усі, хто придбав квитки, зможуть їх повернути у касах закладу.
  • З 25 березня у Рівненському драмтеатрі зробили вимушену перерву у показі вистав через високий рівень захворюваності на Covid-19 та карантинні обмеження "помаранчевої" зони. Триватиме вона щонайменше до 11 квітня.
  • Введення на Рівненщині "червоної" зони, яку прогнозували із 29 березня, поки відтермінували. Однак, місцеві громади самостійно посилюють карантинні обмеження, зважаючи на епідситуацію.
На початок