Очно і дистанційно: як навчаються діти у "помаранчевому" Рівному

Очно і дистанційно: як навчаються діти у "помаранчевому" Рівному

Очно і дистанційно: як навчаються діти у "помаранчевому" Рівному
. Суспільне Рівне

Від понеділка, 29 березня, школи Рівного частково перейшли на дистанційну форму навчання. Навчальні заклади продовжують відвідувати тільки учні молодших класів. Таке рішення минулого тижня прийняла міська комісія з питань ТЕБ та НС через збільшення захворюваності на ковід.

У дев'ятикласників з 19-ї школи – урок української мови. Доки діти сидять по домівках, вчителька намагається пояснити їм розділові знаки в складносурядних та складнопідрядних реченнях.

Дистанційне навчання
Суспільне Рівне

"Уже я шостий урок проводжу. Двоє-троє дітей відсутні, а так ми працюємо. Діти уже привчені до цього, налаштовані. Дехто каже, що сумує за однокласниками, хочеться в соціум, в колектив. Дехто каже, що краще: трішки можна на годинку довше поспати. Мені здається, що діти більше хочуть повертатися до навчання", – розповідає вчителька української мови та літератури НВК №19 Тетяна Клічук.

У другокласників з цієї ж школи навчання не змінилося. Вони як завжди сіли за парти та взялися вивчати назви різної їжі англійською мовою. На "дистанційку" перевели класи з 5-го по 11-й. Раніше міський голова Олександр Третяк аргументував це тим, що батькам незручно лишати малечу вдома. Та й до онлайн-навчання та не пристосована.

Дистанційне навчання
Суспільне Рівне

"Для мене робота не змінилася, оскільки я працюю з учнями початкової школи. Звичайно, це краще, бо діти сприймають інформацією набагато краще в класі. Але якщо буде така ситуація, що зміниться стан – наша школа готова проводити онлайн-уроки, технікою забезпечена", – каже вчителька англійської мови НВК №19 Ірина Максимович.

Батьки по-різному сприйняли змішаний режим – пояснює директорка школи Інна Верхова. Частина готова відправити до школи і старшокласників, інші відмовляються приводити дітей з початкових.

У пані Оксани донька вчиться у першому класі, а старший син – у п'ятому. Каже: готова до будь-яких змін.

Дистанційне навчання
Суспільне Рівне

"Я така людина, яка пристосовується. Я дітям пояснювала і в мене діти сидять прекрасно на уроці. Маємо досвід навчання дистанційної форми, оскільки одна дитинка в першому класі була два тижні хвора, то ми навчалися онлайн. Задоволена повністю. Хто хоче навчатися – той буде навчатися, чи так, чи з присутністю тут у школі", – коментує мама школярів Оксана Чевдар.

Читайте також: Зміщені канікули і "дистанційка": як це буде у школах Рівного

Загалом у 19-й школі навчаються 1 394 дитини у дві зміни. Зараз у закладі з 51-го класу лишилися 24 молодших. Змішаний режим вдалося організувати без особливих складнощів, додає директорка Інна Верхова.

Дистанційне навчання
Суспільне Рівне

"Це стосується вчителів іноземної мови, інформатики і частково фізкультури. Вони проводять урок в класі і тоді вже із закладу проводять онлайн-уроки. В принципі, переходять нормально. Станом на сьогодні, щоб дитина отримала освіту, поки це єдиний вихід і ми маємо його використати сповна", – каже директорка НВК №19 Інна Верхова.

Нагадаємо, на Рівненщині відтермінували перехід з "помаранчевої" у "червону" зону, який прогнозували вже на початок цього тижня. Однак, за прогнозами міського голови Рівного Олександра Третяка, такий перехід реальний уже з наступного тижня. У такому випадку, найімовірніше, школи повністю перейдуть на "дистанційку".

На початок