Біля "Сумихімпрому" сталося загоряння сухої трави - ДСНС

Біля "Сумихімпрому" сталося загоряння сухої трави - ДСНС

Біля "Сумихімпрому" сталося загоряння сухої трави - ДСНС
. Facebook: Александр Басов

У Сумах біля заводу "Хімпром" 29 березня в обід загорілася суха трава. Про це повідомив речник ДСНС в Сумській області Олег Стрілка.

На місці працює одна машина рятувальників та пожежна команда підприємства. За інформацією ДСНС, пожежа не несе загрози для людей.

Відео з місця пожежі виклав у Facebook Олександр Басов.

У ДСНС також повідомили, що за минулу добу рятувальники п'ять разів гасили пожежі в екосистемах. Суха трава горіла на Буринщині, Шосткинщині, Роменщині, у Ромнах та Шостці. Площа, охоплена вогнем, становить понад 5 га.

Біля села Успенка Шосткинського району 28 березня рятувальники понад годину гасили пожежу. Трава горіла на площі більше 2-ох га.

Що відомо

  • Збільшені штрафи за випалювання трави набули чинності. Тепер знищення або пошкодження рослинності, випалювання сухої рослинності або її залишків на землях водного фонду, зокрема у прибережних захисних смугах та на островах, зайнятих лісами, смугах відведення, берегових смугах водних шляхів тягтиме за собою штрафи від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень.
  • За ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6120 до 12 240 гривень.
На початок