"Майте хоча б совість". Труханов відреагував на роботу закладів у "червоній" зоні

"Майте хоча б совість". Труханов відреагував на роботу закладів у "червоній" зоні

"Майте хоча б совість". Труханов відреагував на роботу закладів у "червоній" зоні
. Фото: Українська правда (ілюстративне), РБК

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що частина закладів міста продовжила працювати попри обмеження "червоної" зони, оскільки їх власників "прикривають різні органи". Через це міський голова попросив бізнесменів "хоча б не забувати про елементарні норми безпеки".

За його словами, минулі вихідні продемонстрували ставлення мешканців Одеси до карантинних обмежень.

"Порядні люди, які розуміють всю відповідальність, закрили свої кафе та ресторани. Але є й ті, хто спокійно працює. Ті, кого прикривають різні органи. Я підтримую бізнес, його треба підтримувати. Але якщо ви вже вийшли на роботу, то хоча б майте совість і тримайте дистанцію. Жодна поліція не впорається, якщо підприємці не допомагатимуть", — наголосив Труханов.

Він також закликав власників громадських закладів "дотримуватися хоча б елементарних норм", адже в місті, за його словами, станом на 29 березня лишилося всього 20 вільних ліжок для хворих на COVID-19.

"Якщо ви вже працюєте, будь ласка, посадіть людей на дистанції. Я не хочу перераховувати зараз заклади, які працюють, поки ми розміщуємо людей в лікарнях. Ми з жахом думаємо, куди їх розміщувати після подібних вихідних", — додав міський голова.

Читайте також: "Ліжка будуть, а кому працювати". На Одещині не вистачає медиків для лікування пацієнтів з COVID

Він наголосив: якщо ситуація розвиватиметься так і надалі, то в Одесі хворих на COVID-19 будуть розміщувати "прямо в коридорах лікарень".

Нагадаємо, станом на 29 березня захворювання на коронавірусну інфекцію підтвердили у 105 тисяч 833 мешканців регіону. З них 4 тисячі 899 дітей та 3 тисячі 428 медпрацівників. 1 тисяча 735 мешканців області, у яких діагностували COVID-19, померли.

Раніше директорка департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Одарій-Захар'єва заявила, що в опорних лікарнях області не вистачає лікарів та медсестер для лікування пацієнтів з COVID-19.

Читайте також

  • Спалах COVID-19 у дитбудинку Одеси: кількість хворих зросла до 15
  • "Червона" зона. Як працюватиме громадський транспорт в Одесі та області
  • Одеські медики масово хворіють на COVID-19 – міськрада
  • В Одесі розгорнули ще 120 ліжок для хворих на COVID-19
На початок