Куди звертатися у разі погіршення самопочуття після COVID-вакцинації. Відповідає МОЗ

Куди звертатися у разі погіршення самопочуття після COVID-вакцинації. Відповідає МОЗ

Куди звертатися у разі погіршення самопочуття після COVID-вакцинації. Відповідає МОЗ
. Миколаївська ОДА

У разі погіршення стану здоров'я впродовж 30 днів після вакцинації від коронавірусу пацієнтам радять звертатися до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я через автоматизовану інформаційну систему з фармаконагляду (АІСФ).

Про це повідомив Telegram-канал "Коронавірус_інфо", верифікований МОЗ.

Зазначається, що інформація має надаватися до 24 годин із моменту погіршення самопочуття. Як повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, всі подібні випадки розслідує регіональна група оперативного реагування, яка створена у кожному регіональному структурному підрозділі з питань охорони здоров’я.

"За результатами розслідування регіональна група оперативного реагування встановлює, чи є причинно-наслідковий зв’язок летального випадку зі щепленням. Якщо зв’язок підтверджується — визначають категорію випадку несприятливих подій після імунізації", — зазначили у МОЗ.

Що відомо

  • Станом на 27 березня в Україні підтвердили 17 424 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, що на 708 випадків менше, ніж за попередню добу.
  • За даними МОЗ, за добу 26 березня щеплення від COVID-19 отримали 17 939 осіб.
  • Фахівці НАН України прогнозують збільшення кількості нових випадків COVID-19 у другій половині березня на рівні 11-15 тисяч хворих на добу.
  • Міністерство охорони здоров'я збільшило інтервал між введення доз вакцини проти коронавірусу до 12 тижнів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок