Мін’юст оновив перелік рослин, яким загрожує зникнення. У списку опинився хрін

Мін’юст оновив перелік рослин, яким загрожує зникнення. У списку опинився хрін

Мін’юст оновив перелік рослин, яким загрожує зникнення. У списку опинився хрін
. Високий замок

Міністерство юстиції затвердило новий перелік видів рослин, які занесуть до четвертої редакції Червоної книги України. Серед інших видів у списку вперше опинились хрін великоплідний та полин вірменська.

Як повідомляється на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, до нього увійшли 857 видів рослин та грибів.

"У третьому виданні Червоної книги України 2009 року їх було 826. Список містить 625 судинних рослин (у 2009 році – 611)", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, в переліку опинився 61 вид водоростей, 47 видів мохоподібних, 56 – лишайників та 68 видів грибів. У порівнянні з виданням 2009 року водоростей та мохоподібних, яким загрожує знищення, побільшало на 1 вид, лишайників – на 4 види, а грибів – одразу на 11 видів.

При цьому в переліку у категорії "зникаючий" вперше опинились такі види рослин як хрін великоплідний та полин вірменська.

Водночас з минулого видання було вилучено 21 вид, серед яких – водяний горіх плаваючий та сальвінія плаваюча.

"Ці види набули великого поширення та стали загрозою для водних живих ресурсів", – пояснили в міністерстві.

Також із переліку вилучені береза темна, смілка литовська, сонценасінник таємний, осока затінкова та інші рослини

Із повним переліком видів, які увійдуть до Червоної книги, можна ознайомитись за посиланням.

Що відомо

  • Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів оголосило про плани щодо масштабного заліснення України до 2030 року.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд поступово трансформуватиме національну економіку в напрямку вуглецево-нейтрального розвитку.
  • Державна екологічна інспекція у 2020 році склала 3,7 тисячі протоколів про адміністративні правопорушення у сфері водних ресурсів, розрахувавши 188 мільйонів гривень збитків.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок