Наше нове завдання – вакцинувати 200 мільйонів американців до травня – Байден

Наше нове завдання – вакцинувати 200 мільйонів американців до травня – Байден

Наше нове завдання – вакцинувати 200 мільйонів американців до травня – Байден
. AP

Президент США Джозеф Байден анонсував нові цілі кампанії вакцинації проти COVID-19 у Сполучених Штатах.

Про це Байден повідомив на пресконференції у Білому Домі.

Напередодні інавгурації Джо Байден повідомив, що однією з цілей його адміністрації до "100 днів" стане досягнення показника 100 мільйонів щеплень проти COVID-19. Цей показник був досягнутий кілька днів тому, на 58-день повноважень Байдена. А станом на 24 березня в США було зроблено 130,4 мільйона щеплень проти СOVID-19 – 77% від загального запасу вакцин доставлених у пункти вакцинації.

Як наслідок, Байден заявив, що його адміністрація вирішила поставити нове, "більш амбітне завдання", і до сотого дня досягти показника у 200 мільйонів вакцинацій.

"Я знаю, що це амбітна ціль. Удвічі перевищити нашу початкову мету. Але жодна інша країна у світі навіть не наблизилася до наших результатів. Я вірю, що ми можемо це зробити", – заявив Байден.

Наразі в США 26% населення отримали першу дозу щеплення проти COVID-19, а ще 14% повністю завершили курс вакцинації. Близько третини усіх дорослих та понад 70% літніх людей країни отримали хоча б одне щеплення.

Що відомо

  • З часу початку пандемії в США зареєстровано понад 30 мільйонів випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя понад 550 тисяч американців.
  • 11 березня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав антикризовий план щодо допомоги американцям від COVID-19 на суму 1,9 трильйона доларів.
  • Палата представників Сполучених Штатів Америки схвалила законопроєкт президента Джозефа Байдена щодо допомоги американцям від COVID-19 на суму 1,9 трильйона доларів.

На початок