Байден підписав антикризовий план на майже два трильйони доларів. Що він передбачає

Байден підписав антикризовий план на майже два трильйони доларів. Що він передбачає

Байден підписав антикризовий план на майже два трильйони доларів. Що він передбачає
. AP

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав антикризовий план щодо допомоги американцям від COVID-19 на суму 1,9 трильйона доларів. Він зробив це на день раніше, ніж як планували у Білому домі до цього, передає CNN.

"Цей історичний закон спрямований на відновлення хребта цієї країни та дає людям: трудящим, представникам середнього класу та людям, які побудували країну, шанс на перемогу. Ось у чому його суть", – сказав Байден.

На думку президента, цей план має запустити американську економіку.

Спочатку Байден планував підписати законопроєкт в п'ятницю після того, як він був повторно розглянутий і надрукований. Проте президент і його радники перенесли підписання документу на четвер вважають, що американці з низьким і середнім доходом потребують прямих виплат, запланованих законопроєктом.

Що передбачає план

Згідно з законопроєктом, передбачається стимулююча виплата до 1400 доларів для американців, які заробляють менш як 75 тис. доларів на рік, і подружніх пар, які заробляють менше ніж 150 тис. доларів. Це стосується близько 90% домогосподарств і продовжує щотижневу допомогу з безробіття до вересня.

Він також виділяє 350 мільярдів доларів урядам штатів і місцевій владі, близько 130 мільярдів доларів на відкриття шкіл, 49 мільярдів доларів на розширене тестування і дослідження COVID-19, а також 14 мільярдів доларів на поширення вакцини.

Також 25 мільярдів доларів у вигляді допомоги отримають ресторани та інші заклади харчування.

Окрім цього передбачається розширення податкової пільги на дитину до 3600 доларів США на одну дитину. Ще план включає 19 мільярдів доларів на екстрену допомогу в оренді житла, 100 мільйонів доларів на програми житлового консультування і 5 мільярдів доларів на допомогу в боротьбі з безпритульністю.

Що відомо

  • Палата представників Сполучених Штатів Америки схвалила законопроєкт президента Джозефа Байдена щодо допомоги американцям від COVID-19 на суму 1,9 трильйона доларів.
  • У січні президент США Джозеф Байден закликав Конгрес якнайшвидше затвердити пакет допомоги американській економіці.
  • Раніше обраний президент США Джозеф Байден оприлюднив план стимулювання економіки США на 1,9 трильйон доларів.
  • Сенат конгресу США 6 березня затвердив план допомоги національній економіці, яка постраждала від пандемії коронавірусу, на суму 1,9 трильйонів доларів. Цей план був запропонований президентом США Джозефом Байденом.
На початок