Начальник УЖКГ Рівного повернувся на роботу після відсторонення. Чому так сталось

Начальник УЖКГ Рівного повернувся на роботу після відсторонення. Чому так сталось

Начальник УЖКГ Рівного повернувся на роботу після відсторонення. Чому так сталось
. Суспільне Рівне

У Рівному розпорядженням міського голови поновили на роботі начальника управління ЖКГ Володимира Пилипчука. Втім, розслідування щодо можливого перевищення ним службових повноважень продовжили на місяць, – йдеться у розпорядженні. Сам раніше відсторонений начальник подав до суду, аби визнати розпорядження незаконним.

Чому відстороняли і як поновили

У лютому 2021-го року начальника УЖКГ Рівного Володимира Пилипчука розпорядженням мера відсторонили від роботи на один місяць. В розпорядженні вказувалось: "без збереження заробітної плати".

Щодо посадовця почали службове розслідування з приводу ймовірного перевищення ним повноважень при підписанні актів виконаних робіт щодо об’єктів благоустрою у 2020 році. Сам він у коментарі Суспільному ці підозри заперечував.

19 березня міський голова Рівного Олександр Третяк видав розпорядження про поновлення Володимира Пилипчука на посаді начальника управління житлово-комунального господарства. При чому зарплатню за час відсторонення зобов'язали виплатити.

У документі, оприлюдненому на офіційному сайті міськради, йдеться про поновлення виконання службових обов'язків з 22 березня та продовження строку перевірки до 19 квітня "у зв'язку з виникненням нових обставин в ході службового розслідування". За вимушені прогули під час перевірки Пилипчуку виплатили зарплату.

У Рівному поновили начальника ЖКГ. Чому він судиться
Фото ропорядження мера/сайт Рівнеради

Як відреагував посадовець

Володимир Пилипчук повідомив Суспільному, що під час перевірки виявили 16 актів виконаних робіт, які він підписав. Проте, каже начальник, жодного порушення під час їх підписання не виявили.

"Все дослідили, все правильно підписано, хоча продовжили термін по нововиявленим обставинам. Нововиявлених обставин мені не сказали, але мене допустили до роботи з 22-го числа. Зараз я виконую свої обов'язки начальника житлово-комунального господарства", – зазначив Володимир Пилипчук.

У Рівному поновили начальника ЖКГ. Він подав до суду
Володимир Пилипчук/Архів Суспільне. Суспільне Рівне

Він уточнив, що подав до суду заяву про визнання розпорядження, яким його відсторонили від роботи у лютому 2021-го року, протиправним. Дати розгляду справу ще не призначили.

Нагадаємо, після відсторонення посадовця у лютому в міській раді заявили про об'єднання УЖКГ та управління транспорту та створення нового департаменту інфраструктури та благоустрою.

"Сьогодні показали нам розпорядження про те, що ліквідовуються два управління: ЖКГ та управління транспорту. Є трудове законодавство, тобто всім, кого скоротять, мають запропонувати рівнозначні посади. Я не знаю, як воно до кінця там має відбуватися, але нас усіх попередили про можливе вивільнення", – зазначив Володимир Пилипчук.

Що відомо

  • Володимир Пилипчук став начальником управління житлово-комунального господарства на початку жовтня 2020-го року. До того він очолював управління транспорту і зв'язку Рівного з листопада 2019-го року.
  • За президентства Петра Порошенка Володимир Пилипчук очолював Рівненську РДА.
На початок